Pařížské rohlíčky 2

Irule Kuchařka: Irule

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Cukroví , Pečené 19 názorů

Suroviny

20 dkg mletých vlašských ořechů
40 dkg cukru krupice
5 bílků
5 dkg hladké mouky
Krém:
6 vajec
24 dkg cukru krupice
1 vanilkový cukr
6 dkg holandského kakaa
2 másla
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem šleháme nad párou, po chvilce přidáme ořechy a šleháme cca 10-15 minut, potom přidáme mouku.

  2. Na plech vyložený papírem nastříkáme rohlíčky a pečeme (spíše sušíme) v troubě při 120-150°C.

  3. Krém:

    Ve vodní lázni šleháme vejce, cukry a kakao, vychladlou směs potom vmícháme do 2 másel.

    Nastříkáme na rohlíčky, dáme pořádně vychladit a namáčíme v čokoládové polevě.

Poznámka

Vím, že je tu rohlíčků spoustu, stejné jsem ale nenašla. Mám vyzkoušených několik receptů a tyhle patří u nám k nejoblíbenějším.

Tak snad to nevadí ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížské rohlíčky 2

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Dámy, já už ořechy s bílky dále nešlehám. Ušlehám bílky na tuhý sníh, přidám ořechy a mouku podle potřeby zahuštění, u bezlepkové varianty maizenu ( stará škola ) kukuřičný škrob nebo lžíci kakaa. Budu dělat na oslavu rodinné sešlosti, alespoň z poloviční dávky, jsou velmi oblíbené. Nevím, kde se přidávají body, ale paní bych dala :-K.

    Odpovědět

  • sibilla40 sibilla40

    R-o-m-a-n-a: dobry den , dostala jsem se k receptu po nekolika letech ;-),tak pisi k vuli te ridkosti, zalezi take na velikosti vajicek,vetsi vajicko uz se meni trochu prisady ...... ale jsem si jista ze jiz po tolika letech ,se problem vyresil ... :-K

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    Snažila jsem se dodatečně udělat fotopostup. První dvě fotky fotopostupu jsem vložila obráceně, opravit to neumím, tak se omlouvám.
    V originál receptu se šlehají bílky, cukr a ořechy hned zároveň. Já šlehám bílky s cukrem chvilku a pak přidám ořechy. Teď jsem to stopovala a šlehala 10 minut bez ořechů a 10 minut s ořechy. Pekla jsem na 125°C cca 30 minut.
    Tak snad vám to pomůže, pokud to budete ještě chtít vyzkoušet. Jsou fakt dobré, nám chutnají nejvíc.

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    Janule:v originál receptu (od kamarádky cukrářky) se šlehají bílky s cukrem a ořechy od začátku. Já je přidávám po chvilce (jak se začne dělat sníh) a pak šlehám pořád nad párou asi 10-15min. Nakonec vmíchám mouku. Dělala jsem je opravdu několikrát. Je pravda, že se nafouknou, ale že by to teklo, to ne. Když to stříkám na plech, je hmota horká, musím to dělat v rukavicích. Než je dám do trouby, nechám je chvilku na plechu oschnout (než se trouba rozehřeje). Jinak už fakt nevím, v čem by mohl být problém. Doufám, že se to podaří, moc by mě to mrzelo. Dejte vědět, děkuji.

    Odpovědět

  • Janule Janule(neregistrovaný)

    Dobrý den,zrovna je taky dělám a mám stejný problém.Peču je už hodně let podle jiného receptu a ty jsou dobré.Taky mám ten sníh hodně řídký,tan nevím jak je budu stříkat.:-OMám trochu jiný postup u těch původních.Šlehám pouze bílky s cukrem nad párou a když je sníh dostatečně tuhý,tak teprve potom opatrně ručně vmíchám ořechy a strouhanku.Taky bych chtěla vědět,kde jsem udělala chybu a zajímalo by mě komu se povedly.Napište své zkušenosti.

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    R-o-m-a-n-a: to fakt nevím, šlehala jste je minimálně těch 15 minut? Jinak fakt nevím. Je pravda, že při pečení zvětší trochu objem, ale že by se mi to někdy rozteklo, to fakt ne. Nic jiného než to šlehání mě fakt nenapadá. Já je dělala už mockrát a vždycky byly dobré. Moc mě to mrzí, doufám, že ještě někdy dostanete odvahu je vyzkoušet a že se nakonec povedou.

    Odpovědět

  • R-o-m-a-n-a R-o-m-a-n-a

    Zkouším péct rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, ale bohužel je těsto řídké...rohlíčky se na plechu roztékají. Přidala jsem pak ještě mouku, ale stejně nedrží tvar. Musela bych té mouky dát hodně a to nevím, jaké by pak byly chuťově :-(. Kde jsem udělala chybu? Ty vaše vypadají nádherně a jistě budou i výborné :yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    jarka skrobakova: nevím, je to čokoláda na vaření Figaro a Omega, poměr od oka :-)):-)) a děkuji za pochvalu, moc mě to těší :-8:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Irenko, máš je nádherné:-K:-! A ta krásně lesklá poleva:-O:-K Jak se děláš? Já ji nikdy nemám tak krásně lesklou :yes::yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    no hezky to vypadá ale 2 másla při dnešní drahotě nevím nevím to abych už skoro nic více nepekla.;-(:-):-O

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Mňam, vyzerajú na zožratie. Tie na tanieriku by som schramstla hneď.

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    Jana Remkova::-)):-)):-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No to je kráa!! :-p:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    E-Rika: já jich mám vždycky kolem 90ks, ale záleží na tom, jak je budete dělat velké :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    magdalenka: ano 2 x 250g ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pařížské rohlíčky z bílků pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky recept dobrý recept na pařížské rohlíčky rohlíčky pařížské recept na parizske rohlicky recept pařížské rohlíčky babiččiny recepty pařížské rohlíčky recepty na pařížské rohlíčky originál pařížské rohlíčky recept parizske rohlicky bez orechu bílkové ořechové rohlíčky pařížské rohlíčky recepty pařížské ořechové rohlíčky ořechové pařížské rohlíčky recepty pařížské rohlíčky pařížské recept na parizske rohlicky rohlicky recept na rohlicky pařížské rohlíčky originál

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít