

Pařížské rohlíčky 2
Suroviny
- 20 dkg mletých vlašských ořechů
- 40 dkg cukru krupice
- 5 bílků
- 5 dkg hladké mouky
- Krém:
- 6 vajec
- 24 dkg cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 6 dkg holandského kakaa
- 2 másla
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Bílky s cukrem šleháme nad párou, po chvilce přidáme ořechy a šleháme cca 10-15 minut, potom přidáme mouku.
Na plech vyložený papírem nastříkáme rohlíčky a pečeme (spíše sušíme) v troubě při 120-150°C.
Krém:
Ve vodní lázni šleháme vejce, cukry a kakao, vychladlou směs potom vmícháme do 2 másel.
Nastříkáme na rohlíčky, dáme pořádně vychladit a namáčíme v čokoládové polevě.
Poznámka
Vím, že je tu rohlíčků spoustu, stejné jsem ale nenašla. Mám vyzkoušených několik receptů a tyhle patří u nám k nejoblíbenějším.
Tak snad to nevadí ;-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pařížské rohlíčky 2
-
Dámy, já už ořechy s bílky dále nešlehám. Ušlehám bílky na tuhý sníh, přidám ořechy a mouku podle potřeby zahuštění, u bezlepkové varianty maizenu ( stará škola ) kukuřičný škrob nebo lžíci kakaa. Budu dělat na oslavu rodinné sešlosti, alespoň z poloviční dávky, jsou velmi oblíbené. Nevím, kde se přidávají body, ale paní bych dala
.
-
R-o-m-a-n-a: dobry den , dostala jsem se k receptu po nekolika letech
,tak pisi k vuli te ridkosti, zalezi take na velikosti vajicek,vetsi vajicko uz se meni trochu prisady ...... ale jsem si jista ze jiz po tolika letech ,se problem vyresil ...
-
Snažila jsem se dodatečně udělat fotopostup. První dvě fotky fotopostupu jsem vložila obráceně, opravit to neumím, tak se omlouvám.
V originál receptu se šlehají bílky, cukr a ořechy hned zároveň. Já šlehám bílky s cukrem chvilku a pak přidám ořechy. Teď jsem to stopovala a šlehala 10 minut bez ořechů a 10 minut s ořechy. Pekla jsem na 125°C cca 30 minut.
Tak snad vám to pomůže, pokud to budete ještě chtít vyzkoušet. Jsou fakt dobré, nám chutnají nejvíc. -
Janule:v originál receptu (od kamarádky cukrářky) se šlehají bílky s cukrem a ořechy od začátku. Já je přidávám po chvilce (jak se začne dělat sníh) a pak šlehám pořád nad párou asi 10-15min. Nakonec vmíchám mouku. Dělala jsem je opravdu několikrát. Je pravda, že se nafouknou, ale že by to teklo, to ne. Když to stříkám na plech, je hmota horká, musím to dělat v rukavicích. Než je dám do trouby, nechám je chvilku na plechu oschnout (než se trouba rozehřeje). Jinak už fakt nevím, v čem by mohl být problém. Doufám, že se to podaří, moc by mě to mrzelo. Dejte vědět, děkuji.
-
Dobrý den,zrovna je taky dělám a mám stejný problém.Peču je už hodně let podle jiného receptu a ty jsou dobré.Taky mám ten sníh hodně řídký,tan nevím jak je budu stříkat.
Mám trochu jiný postup u těch původních.Šlehám pouze bílky s cukrem nad párou a když je sníh dostatečně tuhý,tak teprve potom opatrně ručně vmíchám ořechy a strouhanku.Taky bych chtěla vědět,kde jsem udělala chybu a zajímalo by mě komu se povedly.Napište své zkušenosti.
-
R-o-m-a-n-a: to fakt nevím, šlehala jste je minimálně těch 15 minut? Jinak fakt nevím. Je pravda, že při pečení zvětší trochu objem, ale že by se mi to někdy rozteklo, to fakt ne. Nic jiného než to šlehání mě fakt nenapadá. Já je dělala už mockrát a vždycky byly dobré. Moc mě to mrzí, doufám, že ještě někdy dostanete odvahu je vyzkoušet a že se nakonec povedou.
-
Zkouším péct rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, ale bohužel je těsto řídké...rohlíčky se na plechu roztékají. Přidala jsem pak ještě mouku, ale stejně nedrží tvar. Musela bych té mouky dát hodně a to nevím, jaké by pak byly chuťově
. Kde jsem udělala chybu? Ty vaše vypadají nádherně a jistě budou i výborné
-
jarka skrobakova: nevím, je to čokoláda na vaření Figaro a Omega, poměr od oka
a děkuji za pochvalu, moc mě to těší
-
Irenko, máš je nádherné
A ta krásně lesklá poleva
Jak se děláš? Já ji nikdy nemám tak krásně lesklou
-
no hezky to vypadá ale 2 másla při dnešní drahotě nevím nevím to abych už skoro nic více nepekla.
-
Mňam, vyzerajú na zožratie. Tie na tanieriku by som schramstla hneď.
-
Jana Remkova:
-
No to je kráa!!
-
E-Rika: já jich mám vždycky kolem 90ks, ale záleží na tom, jak je budete dělat velké
-
magdalenka: ano 2 x 250g