Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 12 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 21 hodinami
„Co umixovat dcerce v léte?“ Nadja, 1. 7. 2025 14:04
Poslední příspěvky
„Julia Oskerova: Jak bylo včera chladněji, tak si to dneska…“ Veronika.Hrozna, před 12 hodinami
„Jajajajaapaja: jaruš já si na špekáčku opečeném na ohýnku…“ tara23, před 13 hodinami
„Pekný deň želám dievčatá, kým bolo ráno chladnejšie…“ Julia Oskerova, před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
26. 6. 2025 05:52
26. 6. 2025 05:49
25. 6. 2025 21:33
25. 6. 2025 20:32
u nas dnes, testoviny se slaninou a vajickem a mrkvove livance. Vsechno jsme vzali k synovi a u bazenu jsme to snedli. Zde deti jiz maji prazdniny od pondeli 23. Ale jen ty zde v Kanate , proto ze jsou ve francovske skole. Tak jsme se pekne ochladili a zaplavali s devcaty.
Verko divala jsem se na toho sumecka, po prelozeni a podle obrazku to je anglicky " catfish".
Prodavaji ji zde v Ottawe v nekolika obchodech. Zde pisi, jestli ze je sumecek - catfish chycena primo z jezera, ze se ma namacet do mleka, ale kdyz je sumecek z rybarske farmi tak nemusi. No az se vratime z dovolene hned ji koupim. Ted budeme u oceanu, tak se jiz tesim na cerstve ryby a humra.
25. 6. 2025 18:36
25. 6. 2025 17:55
Co jsem Rohlík objevila, tak už rybu z marketu nechci.
Pstruhy maj bud naše, z Itálie a ted jsem koukala na krásný velký filet ze Španělska.
U hodně ryb mají i recepty.
Měla jsem cukání zkusit mečouna, ale pak jsem si přečetla, že ten musí uvnitř zůstat syrový, jinak že je suchý. Tak to mě odradilo. Nevím jak by to u manžela prošlo 😀
25. 6. 2025 17:04
No a zvěřina tu máme také rádi,stane se,že manžel sežene od myslivců a nebo má někdo z rodiny štěstí koncem ledna na mysliveckém bále vyhrát tombolu což se letos podařilo vnučce celého kance,tak jsme též dostali příděl.Když jsme ještě chodívali s mužem tak jsme většinou vyhrávali bažanta,jednou zajíce,ale to už je tak 3roky zpět,teď už nechodíme.Tak si pochutnávejte na rybičkách a přeji,aby se vám podařilo i nějakou tu zvěřinu sehnat.😉🤗
25. 6. 2025 15:44
25. 6. 2025 14:50
Veronika.Hrozna: a já zase závidím Tobě nějakou tu zvěřinu, sice ne plný mrazák, ale pár kousků bych brala. Letos byl Petr pozvaný na divočáka, tak mi také kousek na ochutnání přinesl - mňam.
25. 6. 2025 14:48
Dám sem 2 odkazy stránek společností, které se chovem sumečka zabývaj
www.mzanyas.cz/zivocisna-vyroba/sumecek-africky/
www.farmiafood.cz/blog/sumecek-africky-dobyva-ceske-kuchyne/
Škoda, že nebydlíme blíž 😀
25. 6. 2025 13:20
25. 6. 2025 13:09
kimlo: Pstruha ja najskôr potriem marinádou z olivového oleja, citróna a lyžičky korenia na ryby. Do brušnej dutiny dám kúsok byliniek- rozmarín, tymian, petržlenovú vňať a nechám asi hodinku marinovať. Zmiešam hladkú múku, červenú papriku a čierne korenie a v tejto zmesi pstruha obalím a vysmažím na panvici v oleji. Toho, čo je na obrázku som robila v teplovzdušnej fritéze. Na povrchu som ho pred prípravou vo fritéze ešte trošku postriekala olejom a do bruška som vložila k bylinkám kúsok studeného masla.
Ja som dostal pstruhy od kamaráta, rybára, chytené u nás na potoku. Piekol som ich v keramickom pekáči vo vyhriatej rúre pri 180st asi 10-12 min, podľa veľkosti. V bruchu mali zväzok medovky, tymiánu a ligurceka. Pridávam foto.
25. 6. 2025 13:08
25. 6. 2025 13:00
25. 6. 2025 11:04
Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 2665 Další