Jihočeská kulajda

savlinka Kuchařka: savlinka

Doba přípravy: 60 minut Dle počtu jedlíků Polévky 62 názorů

Suroviny

1 l vody
1/2 l mléka
1 velká cibule
kelímek smetany
3 lžíce hladké mouky
miska hub
5 brambor
kopr
vejce
sůl
ocet dle chuti
pár kuliček nového koření
pár bobkových listů
Recept si zatím oblíbilo 89 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a pokrájené houby. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené brambory a na drobně naseknou cibuli a vaříme, až jsou houby měkké. Pak vlijeme mléko, polévku zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, vaříme 10 minut a přidáme smetanu.

  2. Znovu uvedeme do varu, přidáme nasekaný kopr a stáhneme z ohně.
    Můžeme rozkvedlat vejce. Dochutíme octem dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 392 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jihočeská kulajda

  • mimosa mimosa

    Přiznám se,že jsem ji dělala prvně,protože u nás kopr nikdo nejedl,ale chutná mi,Díky za recept

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Skvělý recept, přesně tak, jak ji znám od babičky , jenom mouku:-8 rozkvedlám ve smetaně, ne ve vodě. Dávám bodík.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Jan Ratibor: To je blbost, ale je pravda, že kulajdu si každá hospodyně vařila podle svého. Já měla babičku u Třeboně a ta nám vařila kulajdu z hub, co jsme našli kolem chalupy.Mám tam ještě příbuzenstvo a nikdy jsem neslyšela, že by kulajda byla jenom z lišek.:-*

    Odpovědět

  • danca.s danca.s

    Moc dobrá polévka! Jen jsme houby (žampiony) trochu osmahli na cibulce a až pak zalili vodou, ale jinak rychlý, jednoduchý a vynikající recept <3:yes:

    Odpovědět

  • Lesya Lesya(neregistrovaná)

    Prosím, smetana na vaření nebo zakysaná?

    Odpovědět

  • Franibald Franibald

    ¨Velmi super recept.:yes:

    Odpovědět

  • PavlinaK. PavlinaK.

    Uvařeno přesně podle receptu ... je naprosto luxusní a když jsem ochutnala ještě před přidáním kopru .. no tak to nemělo vůbec žádnou chybu ... jeden recept na dvě polévky <3<3:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Luckys Luckys

    super recept :-)

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Slavomír Vácha: A čím bychom měli zahušťovat?

    Odpovědět

  • Slavomír Vácha Slavomír Vácha(neregistrovaná)

    Jak může kuchař zahušťovat kulajdu moukou ve vodě???Vlastně jakoukoliv omáčku nebo polévku !!!!:-//

    Odpovědět

  • Jan Ratibor Jan Ratibor(neregistrovaný)

    Základní a stále se opakující chyba - do jihočeské kulajdy z hub POUZE a jenom LIŠKY. Ty dávají polévce onu neopakovatelnou chuť - jihočeskou.

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Tak dnes jsem jí opět vařila:yes:

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Moje prvni kulajda a chutnala uplne jako od maminky :yes:Akorad jsem vynechala kopr, ackoli ho miluju, tak u nas se nikdy do kulajdy nedaval. ;-)

    Odpovědět

  • kossek kossek(neregistrovaný)

    Jo super recept misto hub jsem použil plechovku zampionu a nema chybu

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    jarda Kadic:cháááá:-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda