Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská kulajda

Poctivá kulajda představuje symbolickou chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, u kterého je důležité použít kvalitní suroviny. Utíkejte do lesa pro houby a pusťte se do vaření.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

3. 8. 2010 14:40

Suroviny

Porce: Dle počtu jedlíků

Nutriční hodnoty

Energie2 392 kJ / 572 kcal
Bílkoviny26,43 g
Tuky8,52 g
Vláknina8,22 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy93,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Marky45

29. 5. 2021 18:36

Kulajda je super, dávám bodík :-) U nás se po ní doslova zaprášilo :-8

mimosa

1. 3. 2020 09:44

Přiznám se,že jsem ji dělala prvně,protože u nás kopr nikdo nejedl,ale chutná mi,Díky za recept

sikulka7

17. 1. 2020 06:59

Skvělý recept, přesně tak, jak ji znám od babičky , jenom mouku:-8 rozkvedlám ve smetaně, ne ve vodě. Dávám bodík.

sikulka7

17. 1. 2020 06:56

Jan Ratibor: To je blbost, ale je pravda, že kulajdu si každá hospodyně vařila podle svého. Já měla babičku u Třeboně a ta nám vařila kulajdu z hub, co jsme našli kolem chalupy.Mám tam ještě příbuzenstvo a nikdy jsem neslyšela, že by kulajda byla jenom z lišek.:-*

danca.s

3. 7. 2019 13:58

Moc dobrá polévka! Jen jsme houby (žampiony) trochu osmahli na cibulce a až pak zalili vodou, ale jinak rychlý, jednoduchý a vynikající recept <3:yes:

Lesya

22. 9. 2017 17:15

Prosím, smetana na vaření nebo zakysaná?

Franibald

23. 7. 2017 14:06

¨Velmi super recept.:yes:

PavlinaK.

17. 3. 2017 11:24

Uvařeno přesně podle receptu ... je naprosto luxusní a když jsem ochutnala ještě před přidáním kopru .. no tak to nemělo vůbec žádnou chybu ... jeden recept na dvě polévky <3<3:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Luckys

13. 1. 2017 16:59

super recept :-)

Barbora

8. 12. 2016 20:02

Slavomír Vácha: A čím bychom měli zahušťovat?

Slavomír Vácha

3. 12. 2016 13:28

Jak může kuchař zahušťovat kulajdu moukou ve vodě???Vlastně jakoukoliv omáčku nebo polévku !!!!:-//

Jan Ratibor

30. 11. 2016 20:12

Základní a stále se opakující chyba - do jihočeské kulajdy z hub POUZE a jenom LIŠKY. Ty dávají polévce onu neopakovatelnou chuť - jihočeskou.

savlinka

6. 10. 2016 20:13

Tak dnes jsem jí opět vařila:yes:

pazderka83

23. 11. 2014 15:16

Moje prvni kulajda a chutnala uplne jako od maminky :yes:Akorad jsem vynechala kopr, ackoli ho miluju, tak u nas se nikdy do kulajdy nedaval. ;-)

kossek

15. 11. 2014 13:08

Jo super recept misto hub jsem použil plechovku zampionu a nema chybu

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda

Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Jihočeská kulajda

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RP8