Surovina \"vitel\"
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 7 minutami
„Přání a gratulace“ Nadja, 30. 8. 2025 08:02
„Komentáre k receptom“ veronika_straka, 27. 8. 2025 05:25
Poslední příspěvky
„Dobrý deň želám. U nás je pekný slnečný. Dnes som zapiekla…“ Julia Oskerova, před 13 minutami
„Hezký den dnes frankfurtská polévka a kuří směs dělaná ve…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Hezký den, uvařila jsem plněné papriky s rajskou a…“ tara23, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
10. 2. 2010 20:47
10. 2. 2010 07:47
Tejaja
10. 2. 2010 05:55
9. 2. 2010 20:31
Je to uvedeno u likéru a jednotka je v litrech. Děkuji
7. 2. 2010 21:23
6. 2. 2010 20:55
6. 2. 2010 15:30
6. 2. 2010 14:26
6. 2. 2010 14:25
6. 2. 2010 14:21
od táty jsem dostala po prababičce sbírku receptů ve velmi špatném stavu - psala je ručně na papír asi před 60 - 70 lety a rozhodla jsem se recepty přepsat.
Hned u prvního receptu jsem se ale zarazila. Jedná se o recept na stříkané koblížky, u kterých e uvedena surovina "vitel". Jelikož jsem nikde nenašla o co by se mohlo jednat, žádám vás tímto o radu. Nevíte náhodou co by to mohlo být?
Recept:
Do 1/4 l mléka dáme 9dkg vitela a uvedeme do varu. rychle přimýcháme14dkg mouky. směs dáme vychladnout. pak za stálého míchání přidáme 4 vejce. Lžičkou tvoříme malé koblížky a vysmažíme do zlatožluta. hotové posypeme cukrem s vanilkou.
Napadlo mě leda nějaké máslo nebo tuk, případně olej?
Děkuji