Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský cibulový koláč

Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami. Nejlepší je čerstvě upečený, ještě horký, ale i zastudena chutná skvěle.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

15. 8. 2010 18:42

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie16 945 kJ / 4 050 kcal
Bílkoviny81,12 g
Tuky278,69 g
Vláknina45,63 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 4,22 g
Sůl10,36 g
Sacharidy292,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Bravo, šéfe! Z. Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni (trošku poupravené množství, po vlastní zkušenosti)

Chuť je velice výrazná, neobvyklá, jednoduchá a dobrá. Doporučuji jako rychlou večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Barča Barča

8. 12. 2023 14:21

Je to strašně dobrý, má to výraznou, vynikající chuť. Já jsem přidala ještě jarní cibulku, protože jsem neměla dostatek cibule. Těsto krásně vláčné, neválela jsem, roztáhla jsem ho hezky v rukách. Ale nečekejte kynutí. Pekla jsem na 300 °C jako pizzu, asi 10 minut, okraje vevnitř byly ale ještě syrové. Takže jsme dopekali na méně stupňů dalších 15 minut a tak se povrch malinko připekl. Příště pozvolna a déle. Jinak bomba!

vecaa vecaa

16. 5. 2016 10:16

Výborný .. pekla jsem 25minut .. přidávám k oblíbeným :yes:

Honza

28. 3. 2013 14:57

Moc dobrý recept, dnes jsem si koláč udělal, akorát jsem musel péci cca 15 minut a né 7 jak je zde napsáno. Možná to bylo tlustčím těstem. :)

Malky

3. 7. 2012 03:41

jé omlouvám se ,blbě jsem četl :-D

Malky

3. 7. 2012 03:36

Prosím vás jaké má být to droždí ?

Petra

15. 2. 2012 15:16

Nevím kde se chyba stala ale koláč byl uplně mokrej mi přišlo :-)

Mirka

31. 1. 2012 13:04

Jedním slovem VÝBORNÉWWW.toprecepty.cz:yes::-))

zdenka

21. 1. 2012 19:04

http://www.toprecepty.cz/recept/14017-francouzsky-...Petra:dala jsem 3 lžíce oleje a 2 dcl vody bylo to vynikající.když je těsto řidší nic se neděje. a to vše jsem dala na normální plech.

Adéla

20. 1. 2012 23:05

Petro, nevím, kde se stal problém, ale mě se těsto povedlo, bylo sice tužší, ale chuťově dobré ;-) neudělala jste někde chybu?

Petra

20. 1. 2012 22:07

Nepovedlo se ,neviděla jsem nikdy v receptu 30g oleje :-(( a těsto totálně k ničemu .

Libor Tafat

23. 8. 2010 20:57

Ahoj tak to vypadá nádherně to vyzkouším.Jen tak dál.LT.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cibulovy kolac pohlreich francouzský koláč cibulovy kolac francouzký cibulový koláč cibulovy koláč ano šefe quiche francouzský koláč pohlreich cibulový koláč quish koláč cibulový quiche cibulový koláč zdeněk pohlreich cibulový koláč s tvarohem quiche cibulový ano šéfe cibulový koláč cibulový koláč podle pohlreicha cibulovy kolac recept francouský cibulový koláč francouzký koláč recept na cibulovy kolac cibulový koláč se slaninou francousky kolac

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, olej, sůl, smetana zakysaná, tvaroh, cibule, slanina, česnek, pepř, sůl, tymián, bazalka čerstvá, koření oregáno

TopRecepty.cz

Francouzský cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pgj