ČERVENÁ ŘEPA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 16 minutami
„Poděkování “ RubyRom, před 23 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 12. 12. 2025 16:47
Poslední příspěvky
„Dobrý večer😊, my jsme dnes k obědu měli výpečky, zelí a…“ MarcelaPa, před 12 minutami
„Julia Oskerova: Juli slepičí polévku mám asi ze všech…“ tara23, před 4 hodinami
„Dobrý deň dievčatá. Dnes je opäť šedivý, mokrý a taký…“ Julia Oskerova, před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
30. 3. 2010 06:19
30. 3. 2010 02:35
29. 3. 2010 05:18
28. 3. 2010 10:56
28. 3. 2010 06:25
Zatím zásady před koupí a rady jak postupovat.:
1). Kupovat co možná nejmenší bulvičky(jsou chutnější)
2). Snažit se koupit co možná stejnou velikost, ale když to
nejde, vařit v jdenotlivých várkách přibližně stejné.
3). NEpřevařit-raději nedovařit.
4). Při loupání,odkrajování slupky používat igelitové rukavice,
nebo alespoň sáček. Šíleně to barví a z něčeho to nejde
dolů. Já používám igelit. rukavice od benzinek,kde jsou aby
se kupující neumazal. Dobré jsou i rukavice u trvalých, co
mají ženy.
5). U nás nezavařujeme(máme rádi, když řepa je křupavá a ne jak
bláto. Naskládáme do sklenic, zalijeme vroucím lákem s
konzervačním přípravkem Dr.Otekera a obrátíme na víčka.
Nikdy se nic nezkazilo.
6). !!!! UPOZORNĚNÍ.!! PO pozřetí určitého množství červené řepy
se stane při vyměšování, že máte moč a i .... s červenou
barvou !!jako od krve. NEBOJTE SE TOHO. To je notmální.
ZEJTRA , nebo ještě dnes dodám fotky a recept. LÁK JE TŘEBA OCHUTNAT, ABY JEHO CHUŤ VYHOVOVALA PŘÍMO NÁM. Někdo chce voňavou, jiný více sladkou, jiný více návinulou. Tak jak je to u lidí normální. Ale nejedlé se to snad ani udělat nedá.Ale boršč bez řepy NIC NENÍ, to snad ani nejde. A když zbude nálev po snedení kompotu, to je pro mne ta pravá lahoda. Trochu citrónové šťávy, špetka soli a led. LAHODA. Václav