ČERVENÁ ŘEPA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
Poslední příspěvky
„Zdravím dievčatá, ja som si dnes upiekla kuracie stehná s…“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„Hezký den dnes polévka nudličková a kuří řízek s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
„Přeji hezkou sobotu, dneska jsem vařila i na zítra,…“ tara23, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 6 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 10 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 21 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 23 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Přečtěte si Zobrazit více
Vinný nápoj bez rizika bolehlavu: Slavná Vinea se zrodila v 70. letech a přežila dodnes!
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Domácí vaječný likér: Se smetanou, vanilkou a muškátovým oříškem chutná fantasticky a provoní celý dům
30. 3. 2010 09:19
11363047504x756-w432h288u[1]…
30. 3. 2010 05:35
29. 3. 2010 08:18
28. 3. 2010 13:56
28. 3. 2010 09:25
Zatím zásady před koupí a rady jak postupovat.:
1). Kupovat co možná nejmenší bulvičky(jsou chutnější)
2). Snažit se koupit co možná stejnou velikost, ale když to
nejde, vařit v jdenotlivých várkách přibližně stejné.
3). NEpřevařit-raději nedovařit.
4). Při loupání,odkrajování slupky používat igelitové rukavice,
nebo alespoň sáček. Šíleně to barví a z něčeho to nejde
dolů. Já používám igelit. rukavice od benzinek,kde jsou aby
se kupující neumazal. Dobré jsou i rukavice u trvalých, co
mají ženy.
5). U nás nezavařujeme(máme rádi, když řepa je křupavá a ne jak
bláto. Naskládáme do sklenic, zalijeme vroucím lákem s
konzervačním přípravkem Dr.Otekera a obrátíme na víčka.
Nikdy se nic nezkazilo.
6). !!!! UPOZORNĚNÍ.!! PO pozřetí určitého množství červené řepy
se stane při vyměšování, že máte moč a i .... s červenou
barvou !!jako od krve. NEBOJTE SE TOHO. To je notmální.
ZEJTRA , nebo ještě dnes dodám fotky a recept. LÁK JE TŘEBA OCHUTNAT, ABY JEHO CHUŤ VYHOVOVALA PŘÍMO NÁM. Někdo chce voňavou, jiný více sladkou, jiný více návinulou. Tak jak je to u lidí normální. Ale nejedlé se to snad ani udělat nedá.Ale boršč bez řepy NIC NENÍ, to snad ani nejde. A když zbude nálev po snedení kompotu, to je pro mne ta pravá lahoda. Trochu citrónové šťávy, špetka soli a led. LAHODA. Václav