Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

MarcelaPa: téédy, to jsou maliny jako hrom, no nechala bych si líbit<3<3<3, Pěnu jsem ještě nedělala, ale mohla bych to napravit.;-) Musím se poohlédnout po nějakém receptu

spagetka: jen aby:-!:-);-)
Hezké odpoledne,:-) dnes k obědu boloňské špagety a k svačině jsem připravila čokoládovou pěnu.

Krásný den:-K, já si udělala kousek vinné klobásky s kousky paprik, přece to nevyhodím, i když mám zakázané uzeniny a smažení, jen co to dospotřebuju, už nekupuju, fakt česný pijonýrský ;-);-);-)

Krásnou neděli přeji ;-) u nás dnes medailonky z vepřového válečku na houbách s rýží a polévka bramboračka.

Všem přeji krásný den:-K:-K:-K U nás dnes vařené vepřové koleno s hořčicí, křenem, chlebem a z vývaru polévka;-)

Hezký den:-Ku nás se dojídá od včera králík akorát k němu udělám brambory a smíchám se zelím:-p
K večeři mám v plánu brambory zapečné s kuřecím masem a zalité smetanou;-)

Krásnou neděličku, dnes u nás hovězí polévka s játrovými knedlíčky a kuře na zelenině se špagetama;-)

Tak to já od mala miluju kaviár na vejcích s pěnou <3 Ryby bych taky jedla obden, ale bohužel jsou pro mě jako pro studenta docela pálka :D

Hezkou neděli, unás dnes polévka z králíčích kostí s nudličkama a hovězí na zázvoru s rýží:-Q:-Q:-Q:-p:-p

Dobrý den, včera jsme obědvali fleky s uzeným masem a kyselou okurkou (domácí):-K a dneska kuchtím bramboračku a k tomu bramboráky bezdomovce Oldy:-)

Dajda: Přesně tak, ono pořád platí, že v jednoduchosti je krása. Pár dobrých věcí stačí :yes:

zizala: Tak to jsme dvě, s tím lososem. Můžu ho mít pečeného, syrového jako tatarák, ale nejvíc ho miluju uzeného a ještě víc uzeného lososového pstruha (loni na Vánoce byl k dostání v Albertu, nejdřív byl levnější než losos, pak zjistili, že ho lidi berou, tak ho pěkně zdražili a nakonec bohužel zase zmizel). Mám tři oblíbené způsoby úpravy. 1. jednoduché carpaccio: Rozložit plátky na talíř, posypat nakrájenou jarní cibulkou (ale jde i obyčejná) a pokapat citrónovou nebo limetkovou šťávou. Přetáhnout potravinářskou fólií nebo mikroténovým sáčkem a nechat v chladu rozležet. Takhle se "nakopne" i uzený losos, kterého jsme zapomněli v lednici a honem ho potřebujeme zpracovat. 2. zdejší pomazánka s lososem, vajíčky a řeřichou (i když tu nedávám, nikdy jsem jí ještě neměla po ruce) od rebeky - je super. 3. po německu s pečenou bramborou a ochuceným tvarohem. To si děláme chutě!

K tomu domácí chleba s máslem, to je nejvyšší stupeň kulinářského blaha.

Dajda: Jak je to cítit rybinou, tak to mám ráda :-) Vážně, i ten kaviár. Když nám bylo asi 19, pozval nás s kamarádkou spolužák na půlnoční silvestrovskou večeři domů a tam nám jeho maminka připravila vejce s kaviárem (tehdy ještě pravým ruským). Moc dobré, pikantní <3
A úplně nejvíc miluju uzeného lososa, jen tak se žervé, na plátek pečiva, snítka kopru a nic mi nechybí :-D

zizala: Taky mám ráda skoro všechno, co se odněkud vyloví a rozhodně nemám nic proti kaprovi, i když to původně byla plevelná ryba. Co mi však nic neříká, je kaviár. Takový luxus mi přijde jako hmota s nepříjemnou rybí chutí, což je u člověka, který má rád ryby, zvláštní. :no:

La Furi Roja: Já jsem zase v mládí nemusela žádný zrající sýr, nivu, hermelín a syrečky už vůbec ne. Pak se začal smažit hermelín a mně to začalo chutnat nejprve na teplo, pak i na studeno. Syrečky ale nepozřu dodnes, ani žádný jiný sýr, který má příliš výrazné aroma (eufemisticky řečeno), třeba nivu ano, ale gorgonzola už je na mě moc. Nalákat se nedám ani na luxusní francouzské sýry. :-(( Smažený camembert s brusinkami jsem poprvé jedla v Berlíně a byla to láska na první pohled nebo spíše na první sousto. Ten roztavený sýr mi připadá jako dietnější verze, zvláště když ho většinou dělám bez koření. Před Vánocema jsme s Kauflandu koupili speciální višňovou omáčku na sýry, připodobnila bych ji k višňové marmeládě, smíchané s ostrou francouzskou hořčicí. Nemělo to chybu. <3

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 8 hodinami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více