Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem

Nikolek Kuchařka: Nikolek

Polévky 10 názorů

Suroviny

1 hlava z nutrie
2 králičí hlava
1 ocásek z nutrie
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
1 cibule
čtvrtka celeru
1 petržel
1 mrkev
sůl
Podravka
1,5 l vody
Strouhánek:
150 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
kapka oleje
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hlavy omyjeme a dáme do vysokého hrnce a zalieme vodou,přidáme koření a sůl.

  2. Po 5-ti minutách přidáme i zeleninu v celku.

  3. Necháme vařit asi tak hodinu a půl a průběžně sbíráme pěnu z polévky (jinak by byl vývar zakalený) až je maso uvařené,tak vývar scedíme a maso do něj obereme.

  4. Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky.

  5. Strouhánek uděláme tak,že do mouky si rozklepneme vajíčko,osolíme a přidáme trošku oleje na zjemnění. Vypracujeme tuhé těsto aby se dalo strouhat.

  6. Necháme chvíli proschnout aby šlo stouhání lépe a pak přidáme do polévky.

  7. Zbytek strouhánku si usušíme a schováme na další polévku :)

  8. Pak už jen chvíli hotovou polévku povaříme až strouhánek změkne.

Poznámka

Nutrií maso je chutí podobné králičímu,ale je jemnější. Bohužel se dá i špatně sehnat. Ale všechno jde, když se chce :)

V polévce mi chybí zelenina,protože jsem ji doma něměla,ale i tak je dobrá. No a potvora se mi zakalila... Snad to nebude vadit. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem

  • Eva Marie Eva Marie

    Já strouhánka dělám taky. Používám hrubou krupici a nedávám olej jen trochu vegety nebo kuchárku.Běžně se v čechách používá název strouhání do polévky, miluji ho a vyrábím ho tak 3 - 4x do měsíce :yes::-D:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    vyvar z hlavy, to je napad! na to jsem nemyslela. Vyvary miluju, prima napad, takze bod

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autorka receptu)

    spagetka: Taky jsem nad tím přemýšlela že ji opeču,ale dělalo se mi v troubě maso,tak jsem to nechtěla protahovat :-) jinak příště určitě vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    terka: hlava je ale výborná kvůli vývaru!!!!!!! Dyk to maso nemusíš jíst, ale vývar je ohromně chutný.
    Ještě pro Nikolek: zkus hlavu opéci a pak udělat vývar, je silnější a voňavější ;-);-):-p:-p

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autorka receptu)

    sunny.sofi::-)) :-K

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autorka receptu)

    terka: Spousta lidí hlavy vyhazuje. Ale nic na tom není,ono je to jedno,kost jako kost :-) a maso z líček je výborně jemné :-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    :yes: strouhánek je krásný název, s dovolením autorky ho budu také používat:-8:-K:-D

    Odpovědět

  • terka terka(neregistrovaná)

    vývary miluju z celého srdce, ale hlavy ... neeeee, to bych asi fakt nepozřela ...

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autorka receptu)

    spagetka: Taky tomu říkám drobení,ale kvůli rejpalům že třeba drobení je na buchty jsem dala strouhánek :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já přemýšlela, co myslíš strouhánkem, už vím :-D:-D:-D, u nás se tomu říká drobení, taky to sušíme. Jinak nnutrie jsem dřív měla od kamaráda, choval je, jsou moc dobré, takže představu mám :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z nutrie nutrie recepty na zelenině facebook přihlásit se facebook přihlásit se hlava z nutrie maso z nutrie prodej nutrije grilovaná nutrie recepty z masa nutrie polívka z nutrie prodej masa z nutrie recept na nutrii na zelenině nutrie vaření jak upravit nutriji nutrie na zelenině tuhá nutrie řízky z nutrie pastika z nutrie vaření z nutrie nutrie polívka

Zapomněl/a jsem heslo