Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Naděnko, přepíši ti ho v kostce jen sem, promin:-)
350g hrubé mouky, 350g moučkového cukru (dávám mín), 350g na hrubo strouhaných jablek i se slupkou,
11/2 prášku do pečiva, 1/4l mléka, 10lžic oleje, 2lžíce kakaa, 2lžíce rumu
2 žloutky, ze 2 bílků sníh, rozinky, mandle, ořechy
Jedno co, já měla od vánoc ještě vše, tak jsem dala vše :-D
Zamíchat , pekáč vymazat, vysypat. Mám pekáč 35x25cm.
Pekla jsem na 180°stupnů na horkovzduch asi 20 min. prostě špejlí zkusit.
Po vychladnutí polít nějakou polevou :-D

:-K Veronika.Hrozna: Moje maminka vždy dělala jen tažený štrúdl, ale mně se to zdálo být příliš zdlouhavé, tak jsem dělala pivní těsto, ale teď skoro nepeču, co Venda není. Petr sladká jídla nechce, a také je nesmíme (dia).
V minulých dnech jsme měli rybu - já lososa z pánve, jen osoleného a opepřeného, Petr o něj moc nestojí, tak si koupil pangase a chtěl ho obaleného v trojobalu, k němu br.kaši. Měla jsem doma jen "A" brambory, tak koupil asi 1,5 kg jiných, ale kaše mu z nich nechutnala, prý byla nasládlá. Tak jsme měli štěstí, že jich nekoupil více.
Včera jsme otevřeli konzervu "Moravský vrabec", kterou si koupil v létě na vodu, ale nakonec vůbec nejeli, tak konzervy zbyly. Maso i šťáva byly moc dobré. Dělala jsem k němu knedlík z mikrovlnky a kysané červené zelí a zbylo i na dnešek, i když maso už jen pro Petra, já si udělala mišmaš s trochou škvarků a moc jsem si pochutnala. <3

Veronika.Hrozna: Verun, zrovna dnes jsem zkoumala, jestli bych dokázala tažený závin, ale po zralé úvaze a prozkoumání mých dovedností jsem usoudila, že bych to asi nedala.
Smekám před tebou, jsi dobrá!:-K

tara23: Tak to jsem si myslela taky! Omyl, to je souboj, já, nebo štrúdl. Ten dneska zamával ručníkem a byl na K.O. Si myslí, že mu to projde, jenom tak? Omyl, bude sež-papán, právě jsem chutnala. :-D:-D:-D

Hezký den všem.
:-K tara23: tak piškot, který se jen zamíchá, neznám - přidej recept.

Hezké odpoledne, u nás dnes k obědu kapustové karbanátky z mletého vepřového masa, poměr asi 1:1,bramborová kaše a okurkový salát.
Upekla jsem jablečný piškot.<3:-K
Když jsem byla se synem na mateřské půjčovala jsem si v knihovně kuchařky a některé recepty opisovala. Tenhle piškot byl mezi nima. Je to rychlovka, vše jen zamíchat, jablka se nastrouhají i se slupkou. Je krásně štavnatý, prostě skvělý.<3:-K
Večeří jsem se nechala inspirovat Kamčou a budou také zapečené chlebíčky od miky, výborný nápad :-D

Veronika.Hrozna: Veru už dlouho jsem se tak nenasmála :-D. Jsi skvělá, úžasná, že jsi se do taženého štrůdlu pustila. :-D.
To bych určitě nezvládla, proto jsem to nikdy nezkoušela a zkoušet nebudu. Bych na něm nechala ruce:-Q
Ještě jednou smekám

Simona Skolakova: Dala jsem se na to z hecu. Když to dokáže každá lepší kuchařka, tak proč ne já? Povedlo se. Já si těsto rozdělila na dvě a každé tahala zvlášť. Jedno bude na zkoušku, druhé se už povede, možná! Povedly se obě. Těsto bylo hněteno v robotu, ale každý psal v receptu, že 10 minut, ale to bylo málo. Těstová zkouška na lepek, byla dobrá až po 18 minutách hnětení v robotu. Těsto jsem dala do pytlíku s trochou oleje, zakryla dobře nahřátým hrncem a zakryla utěrkou a dekou, aby se to nevychladilo. Po hodině šlo natahovat, sice napoprvé mi to moc nešlo, přesto bylo tenké. Odstřihla jsem dokola hrubší části. Dala náplň zavinula a podložila ubrus na konci papírem na pečení, kam jsem ho pomocí ubrusu skutálela. :-D

Veronika.Hrozna: Veru jsi borka,že ses do toho dala:-K:yes:

MarcelaPa: Marci já vím,že vaří všici pěkně a jistě dobře,ale mě se líbí tvoje skladba jídel od snídaně až po večeři,tak jsem to myslela;-):-K

Já dnes prozkoumala možnost, jestli se mi podaří upéct tažený štrúdlík! Přistupovala jsem k problému, jako kdybych řešila studijní úkol. Nejdříve jsem nastudovala teorii, na třech receptech, pak jsem našla, jak se zkoumá lepek v těstě, pak jsem zjišťovala, proč je ocet v těstě a jiné záludnosti procesu, včetně vytahování, které popisuje každý recept jinak. ;-( Nakonec vyzbrojena týdenním studiem, jsem šla na zkoušku! Nic z toho, co bylo teoreticky možné, se panu profesorovi nelíbilo, takže byl úspěch zaručen. Už mi nebude vykládat, jak jeho babička běhala kolem stolu a vytahovala těsto na štrúdlík.....
Štrúdlík sice ještě za 1* není, ale začátek byl učiněn a manžel si jistě všimne, tu snahu o tažený štrúdl. P.S. on si to ani nevšimne, já si stejně myslím, že taženej štrůdl vymyslely maďarské hospodyně, aby se měli jedna, před druhou, čím chlubit, jak tence to dokáží vytáhnout. Prý by těstem na štrúdl, mělo jít zabalit husara na koni, tak tenké má být. :-D;-):-D

Simona Skolakova: Simčo, nepřeháněj, je tady spousta děvčat, co vaří víc a líp. A nevařím každý den, většinou to máme na 2 dny. Ale děkuji, potěšilo mě to.:-K
Přeji všem hezké sobotní odpoledne:-), dnes dojídame od včera. Jen jsem uvařila hovězí vývar s masem, játrovou zavářkou, zeleninou a nudlemi. A ke klobáse byla bramborová kaše.

Hezký den :-K, u nás bude kulajda a dnes holandský řízek, šťouchané brambory a kompot, na večeři zapečené chlebíčky, potřebuji zužitkovat zbytky sýrů a uzenin. Na víkend peču vdolečky s tvarohovou náplní. Zítra bude segedínský guláš a k večeři škvarková pomazánka.

MarcelaPa: Marci ty jsi neskutečná jak vyvařuješ:-K:-K:-K:yes::yes:ráda čtu když písneš co vaříš, já většinou oběd a večeře je kdo na co má chuť většinou už studené!!!Ale tvoje meníčko je vždy super!!!:yes::yes:<3

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ hazel, před 11 hodinami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ blooda, 27. 6. 2024 13:13

„Přání a gratulace“ Zdenka1, 23. 6. 2024 20:23

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více