Co dnes uvařit?
Základní druhy marinád
www.milujivareni.cz/kucharska-skola/157-marinovani/
Marináda na maso:
- Citronová marináda s rozmarýnem
- Steaková marináda
www.kupi.cz/magazin/clanek/25584-jak-na-dokonalou-marinadu
Lák z okurek na vepřové maso
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/lak-z-okurek-veprove-30000526.html
Marináda na maso
Marináda na Starovídeňské smažené kuře
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce
Hodnocení receptu je (3×)
Marináda na maso od Bibinky
2 větší cibule,
5 i více stroužků česneku,
150 ml oleje,
200 ml vody,
2 PL ostřejšího kečupu,
1/2 ČL mletého pepře,
2 PL hořčice,
2 ČL soli,
2 ČL papriky
Všechno smíchat a naložit do toho maso podle svého výběru.
**************************************
Kuřecí křidýlka - po 4 ks/os
olivový olej
3 stroužky česneku
1,5 PL pokrájené bazalky čerstvé, i mražené
1 ČL tmavé sladké sojové omáčky
chilli papričky nebo mleté koření
citronová šťáva z 1 citronu
pepř, sůl (opatrně)
1 špetička uzené papriky (jen na barvu a ovonění, lze vynechat)
*************************************
Kuřecí řízky - 500 g
1 vejce
1 PL oleje
1 PL hořčice plnotučné
1 PL kečupu
2 PL sojové omáčky
1 PL solamylu
3 stroužky česneku prolisovaného
*************************************
Dej si kureci palicky do uzaviraciho plastikoveho sacku, nalej tam marinadu, zavri sacek a hezky s tim zatrepej ,nebo rukou pres sacek promasiruj.
Dej sacek s kurecimi palicky do lednice, minimalne 30 minut, pro lepsi chut az 2- 12 hodin.
prehrej si troubu na 215 C, na plech si dej pecici papir a postrikej olejem.
dej na plech palicky a pec v predehrate troube 25 minute, potom otoc palicky na druhou stranu a pec dalsich 5-10 minut. To ale podle Tve trouby.
Ty jsi zkusena kucharka, tak si poradis podle sebe. Ja jsem to doslova prelozila.
Nam to chutnalo, myslim ze by to chutnalo i Vam.😊
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 11 hodinami
„Jak udelat Smoothie bowl v mixéru?“ Merylas, 16. 7. 2025 19:05
„Zkušenosti s foodprocessorem Kenwood “ Monicurka, 15. 7. 2025 20:00
Poslední příspěvky
„Dobrý deň dievčatá. U nás opäť striedavo upršaný deň, tak…“ Julia Oskerova, před 11 hodinami
„Dneska gulášová polévka, vepřová roláda , brambor.“ Jajajajaapaja, před 11 hodinami
„Veronika.Hrozna: kľudne, o jedného viac, či menej...beztak…“ magdalenka, před 16 hodinami
Řízky Friduš: Delikatesa vskutku rytířská oživí každé grilování. Maso je díky speciální marinádě krásně šťavnaté a křehké