Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 474 kJ / 8 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,26 g |
Tuky | 480,62 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 3,38 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 800,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných žloutků. (Já k ušlehaným žloutkům zašlehávámm polovinu mouky a druhou přimíchám střídavě se sněhem).
Krok 2: Pečeme zvolna v předehřáté troubě (já pekla 70 minut, ale teplotu v plynové troubě nedokážu odhadnout).
Krok 3: Pro krém si uvaříme puding společně s celou dávkou cukru a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit na teplotu, jaké má máslo, které po částech zašleháváme do pudingu a ještě asi 5 minut dobře prošleháme na hladký krém.
Krok 4: Korpus po vychlazení (lépe druhý den po upečení) rozkrojíme na tři díly, spodní potřeme marmeládou nebo tvárnou, ne tuhou ani ne řídkou piškotovou likérovou směsí z upečeného, rozdrobeného nebo umixovaného piškotu z poloviční dávky, smíchaným asi s 3 dcl likéru (skvělý je višňový). V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem.
Krok 5: Natřeme vrstvou krému (i na piškotovou likérovou směs), druhý díl potřeme krémem. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Povrch dortu pokryjeme marcipánem a různě zdobíme.
Zveřejněno 19. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Moje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Nejnovější recepty
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Dušená kedlubna - nízkosacharidová strava pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový salát s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Čokoládové muffiny
Přidáno 11. 5. 2025 13:00
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z ředkviček
faluska před 7 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 7 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 7 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 7 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 7 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 8 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 8 hodinami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Helenakle před 8 hodinami
Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory
Moanka před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty,
dorty recepty,
práce s marcipánem,
dorty,
pošli recept 8 2009,
jak zdobit dort,
recept na dort,
svatební cukroví recepty,
jak zdobit dorty,
dort pro děti recept,
recepty dorty,
pošli recept.cz,
dort recept,
dorty pro deti recepty,
dorty pro děti,
recepty na dort,
recept na dorty,
recepty na dorty pro děti,
dorty s marcipánem jak začít,
recept dort
Suroviny:
cukr,
mouka polohrubá,
vejce,
prášek do pečiva,
voda,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
rum,
kokos,
marcipán,
zdobení cukrářské
Komentáře (60)
Tvé pečení je moc hezké a určitě dobré. Já bych se Tě chtěla zeptat z kolika vejec děláš podkovu? Je to tento výše napsaný recept? děkuji za odpověď. Formu mám asi tak velkou jako máš ty a jednu jsem podědila a ta je menší.
niki a lída
Já dělám růžičky také doma,ale ty je máš bezva.
Dávám bodík