Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Pekný deň želám dievčatá. U nás je zatiaľ pekné, slnečné počasie, ale ohlasujú ochladenie a dážď. Upiekla som si horné kuracie stehná s kyslou kapustou a malé baby zemiačiky v šupke. Zo zostatku kapusty varím tradičnú kapustnicu s mäsom a hríbami. Už sa teším , prihrievaná bude ešte lepšia a ja nebudem mať starosť s varením😁. Dievčatá ja varenú zeleninu z vývaru nevyhadzujem, pridávam ju do hrnca neskôr , varím na sporáku, nie v PH. Kedysi som ju tiež vyhadzovala, aspoň väčšinu, ale s príchodom zaťa sa všetko zmenilo. Ten si ju vyhradil pre seba a naučil ju jesť aj vnukov. O varenú mrkvu, petržlen, cibuľu a kaleráb je veľký záujem a nie strúhanú, ale pekne vcelku vyložím do misky a o chvíľu je po nej. Tak to má každý inak a po svojej chuti😉. Vierka, tá teľacia pečeň vyzerá veľmi lákavo, hneď by som sa ponúkla😋, nevidela som u mäsiara tuším nikdy, len hovädziu, alebo bravčovú.

Včera jsem koupila krásnou vepřovou kýtu, hledala jsem co s ní, našla jsem Lašské kotlety , premiéra,sice z kýty, a bylo to výborné 😊

Simona Skolakova: to dělám i když vařím vývar jen v obycejném hrnci

Hezký den, u nás dnes smažená telecí játra s restovaným bramborem a zeleninový talíř. 😋👍:-K.
Podělila jsem se se synem, ten veškerá játra miluje, ale doma mu je nikdo nejí. Tak se s ním vždy podělím 😀.
Jde do práce tak si pro ně ted přišel. Brambory nechtěl, že si nebude kazit chut😁.
Simčo další doporučení na telecí játra z Rohlíku. Jsou neuvěřitelně křehoučká. A vozí je krásně opracovaná, že se krájí jen plátky😁.
Bylo 10 plátků a musela jsem manželovi ještě 2 řízečky schovat, nedovolil abych dala Zbynkovi všechny 😁. tak dostal jen 4

tara23: V PH sa zelenina nerozvarí, tiež ho niekedy používam. Vitamínov tam neostane veľa, samozrejme.😁 neskoršie pridávanie koreňovej zeleniny robím, ak varím na sporáku.

Hezký den:-K dnes kuří vývar s játrovou rýží a lilek v těstíčku a opečený brambor,tatarka.
Když dělám vývar v PH,tak tu zeleninu také vyhazuji a pak dávám jako Věrka novou strouhanou.😋

magdalenka: Magdalenko já právě vývary vařím přes noc v PH, tak mi to nějak nejde přidat později. Ona se v PH nerozvaří, ale myslím si, že už stejně v ní nejsou žádné vitamíny, když se třeba 6 hodin vařila. Ale třeba je to jen v mé hlavě 😁
O kolenu už přemýšlím delší dobu, dala bych si 😁

tara23: ja zeleninu do vývaru pridávam neskôr, nie na začiatku - práve preto, aby nebola rozblemcaná.

Pekný deň, u nás bude pečené koleno, z vývaru cibulačka, pečiem kváskový chlieb ku kolenu a chren a kyslá uhorka.

hazel: Stáni moc děkuji za obšírnou zprávu🌺. Proč jsem to chtěla vědět. zet je velký milovník grilovaček a masa. Pořád básní, že by chtěl ochutnat nějaké netradiční maso na grilu. No a Roíhlík nabízí všechno možný😁. Bizon se líbí i mě. Prodávaj steaky i s receptem jak ho na grilu připravit. V létě má narozky, dostane originální dárek. Ještě k němu vyberu něco. Líbilo by se mi Japonské hovězí, ale to je strašně drahé 😁. Tak možná pštrosa a nebo Korejské hovězí.
Guacamole ochutnám, už ho mám v košíku. Je připravené úplně stejně jak píšeš. A kdyby náhodou, tak ho dám sousedce 😀. V rodině bych ho asi neudala, snad jen Ivě ( ta je stále na dietě 😁)

Veronika.Hrozna: Večo, já zeleninu z vývaru vyhazuji protože se dlouho vařila a většinou je i z vývaru špinavá. Říkám si, že je vyvařená, tak proto jí vyhazuji. Dám do vývaru čerstvě nastrouhanou, než udělám knedlíčky a než zvlášt uvařím nudličky je vařená

tara23: Verko, ja nerada jim neco jineho, tak ze jak chutna bison nevim, ale znam lidi kteri ho kupuji i kdyz je drazsi nez hovezi a moc jim chutna, je pry libovejsi, jemnejsi maso a mekke v jakekoliv uprave. Rikaji ze ma trochu sladky podton. Nesmi se prepeci, jinak bude tvrde. Bisoni maso je vice libove a proto uprava masa je rychlejsi. Jinak tvrdi ze je to zdravejsi maso nezli hovezi a dokonce i ryba. Ti Lide co znam ho upravuji jako steak.
To je asi tak vse, neco jsem i vyhledala na Google.
Vcera jsem ho zrovinka videla v nasem supermarketu. Divala jsem se na maso a jedno se me zdalo takove vice tmavo cervene , no zjistila jsem ze to byl bison.
Avokado my oba mame radi a jime ho tak pres den, kazdy pulku, pokapem citronem a trochu soli a vyjidam to lzickou. Naucila me ho jist az kdyz nase dcera chodila na universitu a tam si ho davali k snidani. Jak nerada neco noveho ochutnavam, dcera me premluvila a od te doby ho jim a rada. Mas vsak pravdu musi byt uzrale, ja kdyz je kupuji ,tak jsou jeste zelene ,ale doma si je hlidam, kdyz zacne byt slupka cerna a na sahnuti jiz je mekkci to je cas ho jist.
Guacamole jsem se zase naucila jist v Mexiku, ja to delam podle mexickeho receptu, pridam rajce nakrajene trochu cibule but normalni a nebo cervene, pepr ,sul, trochu citronu, jednu malou papricku jalapeno a koriander. Ta papricka tomu da takovy raz, ale nemusi se davat.
No vidis co jsem toho napsala.
Kureci kridelka dnes byli super. Jiz jsem je nemela hodne dlouho.😃

tara23: Věrko, hlavně kup zralé nebo ho nech dozrát a chce to pořádně ochutit. Mně dnes přijel Rohlík, ale avokádo jsem nekupovala, ale čerstvé bylinky - boží.

tara23: díky za radu, udělám stejně až na tu zeleninu, to by manžel moc brblal,, vařenou miluje. 😃

MarcelaPa: Marcelko koukám, že ho má čerstvý Rohlík. Asi ho zkusím. Když mi nebude chutnat nabídnu ho Ivě nebo zetovi. V nejhorším případě ho vyhodím. Je to 60Kč

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli