Smažený sýr bez smažení

BARRINEK Kuchař:

Doba přípravy: cca 30 minut PT0H30M 2-? Sýry 13 názorů

519

Suroviny

200 g sýru (Eidamské Cihly)
150 g šunky
4 vejce
dle potřeby olej nebo sádlo
dle potřeby strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 šálky, které dobře vymažeme olejem nebo sádlem a vysypeme strouhankou.

  2. Sýr nastrouháme, šunku nakrájíme na drobné kostičky. Na dno každého šálku nasypeme trochu (1-2 cm) sýra a zasypeme trochou šunky.

  3. Do každého šálku rozklepneme na šunku 1 vajíčko (vajíčko můžeme i rozmíchat se solí a kořením a nalít na šunku) a opět zasypeme šunkou a nakonec sýrem.

  4. Takto připravené šálky vložíme do pekáčku s vyšším okrajem a zalijeme horkou vodou až ke kraji šálků.

  5. Do rozpálené trouby vložíme pekáček s hrnky a pečeme na maximální stupeň asi 20 - 30 min.

  6. Ještě teplé vyklopíme a podáváme s brambory nebo hranolky s kečupem nebo tatarkou.

    Možná vylepšení ověřená časem:
    - místo šunky lze použít debrecínku nebo Oravskou slaninu
    - do sýra lze přimíchat část uzeného sýru nebo Nivy pro pikantnější chuť
    - na vajíčko, pod druhou dávku šunky lze dát 2-3 kousky krájených žampionů z plechovky
    - vajíčka někdy stačí 3 ks na 4 hrnky - záleží i na sýru (nutno zkusit)
    - dá se to dělat i do silikonové formy na Muffiny

Poznámka

Vyšlo v kuchařce Recepty doma-Balíček aktualizací 32

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 250 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený sýr bez smažení

  • Kralova Beta Kralova Beta

    výborné :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    toprecepty.cztoprecepty.cztak to je super nápad. rychlé, zdravé a zpracovala jsem zbytky sýrů.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    My jsme sýr vyndali z trouby po 25 minutách, přála jsem si, aby vajíčko ještě teklo...:-p Příště ho nechám na povrchu víc zhnědnout a fotografie vyměním. Ale i tak byl vynikající... Opravdu rychlovka a dobrota :yes:.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Jé to znám a dělám také ,rychlovka a chutné.:-))

    Odpovědět

  • Marta U Marta U (neregistrovaný)

    Dělávám to samé už několik let.když dostane sýr zlatou barvu,tak vytahuji z trouby.Pokud vařím brambory k sýru,tak počkám až zavaří a pak dávám sýr do trouby a tím pádem jsou brambory a sýr hotové najednou.jinak je to mnamka.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tento týden přišla dcera z kroužku vaření s tím, že dělali dobrůtku a jestli ji budeme vařit i doma...;-) A byl to tento recept, tak jsme ho dnes spolu realizovaly. Výborné, posílám bod a obrázky. :-)

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    :yes: jupí jupí, už ho tam mám, díky. v sobotu vyzkouším. to bude ten pán doma:-))

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Simko klikni vpravo nahoře na první ikonu(palec) a máš ho tam;-)

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    tak a teď jak si ten recepta přidám k oblíbeným? o tomhle receptu tuhle básnil ten co se mnou bydlí, a já pořád nevěděla co po mně chce;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Díky, ale na tom řezu to bohužel není moc vidět :-( Zkoušela jsem to fotit několikrát, ale bylo to pořád přesvětlené :-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Moc hezké;-):yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Dietní verze smažáku :yes: V mikrovlnce je to rychlovka použila jsem eidam a krůtí šunku, která bohužel není na řezu tolik výrazná

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Moc dobré, zvolil jsem přípravu v mikrovlnce 4 minuty na plnej výkon vlnění, pak vyklopeno na talíř a ještě gril 5 minut pro krásu.;-);-);-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo