Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šerbet

Merylas Merylas
Šerbet

Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z cukrového sirupu, ovoce a menšího množství mléka nebo smetany, a vaječných bílků nebo želatiny. Šerbet je krémovější než sorbet, ale ne tolik jako zmrzlina, která obsahuje více tuku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Degustace

Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje,… Číst dál

Degustace

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Digestiv

Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení… Číst dál

Digestiv

Dip

Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např.… Číst dál

Dip

Donut

Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál

Donut

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli