Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

magdalenka Kuchař: magdalenka

8 ks Slané pečivo 77 názorů

Suroviny

360 g hladké mouky
200- 250 ml mléka (nebo vody)
25 g čerstvého droždí
1 KL soli
zarovnaná 1 KL cukru
25 g vlahého másla (nebo margarínu)
na potření - mléko
mouka na podsypání
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka odoberiem 100 ml mlieka, zohrejeme a do vlažného vmiešame cukor a droždie, necháme stáť 15 minút.

  2. V múke rozmiešame soľ, pridáme oživené droždie s mliekom, mäkké maslo, zvyšok vlažného mlieka a vymiesime pružné cesto.

  3. OKAMŽITE z cesta formujeme 2 bochníky. Každý vyvaľkáme na cca 3 mm hrubý kruh.

  4. Kruh nožom rozdelíme na polovice. Každú polovicu ešte rozdelíme na tri časti, každú pevne zvinime od širšieho okraja - cíp mierne natiahneme, ukladáme na pečiaci papier, cíp je naspodu rohlíka. Snažíme sa čo najmenej múčiť.

  5. Teraz zapneme rúru, necháme na plechu cca 15 minút, potrieme mliekom (vodou) a pečieme - cca 20 minút pri 200 °C.

  6. Z uvedeného množstva máme 12 ks rohlíkov.

Poznámka

Je to rýchlovka (úplne presný čas som nestopovala), naozaj odpadá dlhé miesenie a čakanie na vykysnutie. Rohlíky sú chrumkavé, znútra mäkké, chutné...kto nevyskúša, neuverí...

Pôvodne som pridala recept na 350 g múky, cesto bolo relatívne mäkké a horšie sa s ním pracovalo. Recept som upravila na 360 g múky, postup ostáva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 660 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

  • Dajda Dajda

    magdalenka: Mám radost, že jsem někomu udělala radost:-!:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Holky, ste skvelé všetky. Mám radosť, že sa vám darí. A Dajda to svojím výskumom a experimentovaním doviedla do dokonalosti. Mám zlepšenú náladu.:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Upečeno, tentokrát s vodou ( příště zkusím s mlékem) a zapomněla jsem je před vložením do trouby potřít. Asi přestanu kupovat rohlíky :)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zdenka1: Já mám ráda rozpečené jakékoliv pečivo, pokud není čerstvé a křupavé. Takže i plátky chleba strkám od třetího dne (pokud vydrží) ráno do topinkovače. :-O Takhle lze "oživit" také pečivo nebo plátky chleba, které uschováte pro případ nouze do mrazáku. Tyhle rohlíčky se přímo nabízejí - daly by se dobře upéci do bleda, pak uschovat v mrazáku a po vyjmutí nahřát do křupava.

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    cathleen: no já jsem nepočítala s tím, že zůstanou křupavé navždy:-D. Naopak mě překvapilo, že byly i druhý den dobré, na rozdíl od těch kupovaných, které bývají gumové.

    Dajda: díky za prima nápad:yes:, příště využiju <3:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zdenka1: Stačí nechat pár bledších a ráno je dát na chvíli do rozehřáté trouby nebo nad rozehřátý topinkovač https://www.mall.cz/topinkovace/sencor-sts-6051gr?..., pokud ho máte, a budou znovu křupavé. Lze je ještě potřít vodou. Podstatné však je to, že jsou vláčné a nestane se z nich cosi gumového! :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Zdenka1: svou křupavost ztrácí všechno pečivo už během nkolika hodin, s tím nic nenaděláme. :-8

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Rohlíky jsem udělala včera k večeři. Rychlé a moc dobré. Ráno jsme je dojídali. Křupavé již nebyly, přesto zůstaly vláčné a chutné.<3:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    cathleen: Já už se častým opakováním naučila rohlíky tak rychle, že by mi snad bulky daly víc práce! 12 rohlíků mám rozválených a smotaných za pár minut. S vázáním uzlíků nebo pletením housek je to horší - jsou sice moc pěkné na pohled, ale práce mi jde mnohem pomaleji - taže rohlíky vyhrávají na celé čáře!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    zizala: snacha je zase dělá jako raženky - jen maličké bulky, šup-šup narazit a hned s nimi na plech. Tenhle úžasný recept miluje celá naše rodina <3

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dajda: Taky mě tyhle rohlíky vždycky zachrání, když dojde pečivo a potřebuju ho honem. Mám recept připnutý na ledničce, abych ho nemusela hledat. Nedávno jsem z něj dělala jen bulky, ani na válení rohlíků nebyl čas. Poslední 2 byly měkké ještě 3. den :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Dajda: si skvelá!

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tyhle báječné rohlíčky se staly hitem mé koro-kuchyně. :yes: Ani nevím, kolikrát jsem je pekla. Je tu sice spousta jiných lákavých receptů na rohlíky nebo housky (dalším z mých oblíbených jsou Bibinčiny Babiččiny startovací žemličky https://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-s... - jsou taky výborné, ale přece jen dají více práce a k upletení uzlíků a kynutí těsta je potřeba trochu více času), ale já nakonec vždycky udělám v poslední době ty Tvoje - už je to rutina: 360 - 250 - 25 - 25. Nicméně experimentuju s materiálem a obměňuju ho. Už jsem psala o přidávání celozrnné mouky, dnes jsem zaměnila mléko pivem a máslo sádlem, jen na povrchu jsem hotové rohlíčky potřela mlékem. Výsledek byl <3, skvělé, křupavé, uvnitř nadýchané, prostě jedním slovem báječné. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    SilviaD: vďaka. :-K

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Rohlíčky sú naozaj chutné. Mne chutia aj na druhý deň ohriate na horúcej platni.:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: rychlé domácí rohlíky rychlé rohlíky recept na rychlé rohlíky bleskové rohlíky rychlé rohlíky recept rychly recept na rohliky rychlé domácí pečivo rychly rohliky rychle pecivo rychlé rohlíčky domaci rohliky jednoduchy jednoduché rohlíky recept na rohlíky domaci rohliky rychle nekysnute rohliky rychle rychlý rohlík domácí rychlé rohlíky rohliky rychle recept rohliky rychle rychle domácí rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo