Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina

yanull yanull

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po celý rok, v různém balení. Je to mražený mléčný výrobek ze smetany, mléka, cukru, vajec, s různými příchutěmi. Ty jsou klasické, např. vanilková, čokoládová, kávová, banánová, jahodová, ale oblibě se těší i mnoho dalších, které můžeme ochutnat.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza,… Číst dál

Remuláda

Restování

Restování je opékání (suché smažení) suroviny na minimálním množství tuku.Teplo přichází odspodu a… Číst dál

Reveň rebarbora

Rebarbora je vytrvalá rostlina s velkými listy. Jedná se o zeleninu. Ke konzumaci se sklízejí… Číst dál

Reveň rebarbora

Rigatoni

Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem… Číst dál

Rigatoni

Rillettes

Rillettes patří ke specialitám francouzské kuchyně. Jedná se o pomazánku z tučného masa,… Číst dál

Rillettes

Risoni

Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice… Číst dál

Risoni

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio