je zajímavé, že všechny říkáte své názory a ten můj vám vadí, vy dámy! Je to fuj, to je můj názor a přestaňte mě poučovat, jsem už velká holka. Vaše kuchařské umění nebude až tak super, zahlcujete to tady blívajzy. To nejsou Top recepty, ale patlaniny. Ani se sem nehodlám dále dívat, J. Remková zásadně nesnáší kritiku, paní dokonalá, a já nemám zájem číst vaše bláboly. Naštěstí jsou jiné skvělé weby.
S recepty Babici mám problém, jeho vaření je někdy až fuj, styl a dovednost skončily někde před 25 lety, gastronomie je úplně někde jinde. Tento recept má i k napodobenině čínského jídla velmi daleko.
Já nepoužívám utěrku, ale z IKEA takovou pokličku proti stříkání omastku.Je to placaté, drátěné. Protože jí na ten účel nemám, používám jí pro kornoutky.A jde to výborně a rychle. V Praze jsou obdélníkové oplatky normálně k dostání v Kauflandu, jinak v Makru.
Pro autorku
To bych neřekla, jak složitě se dají dělat bramb. knedlíky. Mouku sypu od oka, ale spíše 300 gr na 1 kg brambor, 1 plnou lžíci škrobu, sůl, zpracuji a vařím 18 min. Ocet dávám jen tehdy, jsou-li brambory "nové", pak není třeba. Vyndám knedlíky, potřu olejem, nač je půlit, když je chci uchovat třeba na později? Ani v obchodech je neprodávají půlené. A výborné je uvařit knedlíky v parním hrnci.
Moje maminka toto cukroví dělala před 20 lety,protože je krásně vyfouknuté a mnohem jednodušší než Podvodnice/těsto, které kyne pod vodou, chuťově velmi podobné/. Já jsem se vždycky jen zhrozila co do Šlehačkové cukroví dává, rozstrouhaná Omega a šlehačka, to mi připadalo děsivé. Děti, již dávno dospělé, to ale milují.
Vyvaluji plát cca 4 mm pod mikrotenem, vespodu i nahoře, nepodsypávám moukou.
Pro autorku
Vyvaluji plát cca 4 mm pod mikrotenem, vespodu i nahoře, nepodsypávám moukou.