Debrecínská směs s krkovičkou

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Suroviny 2 porce

300 g krkovičky
sůl
pepř čerstvě mletý
1 lžíce sádla / olej
30 g špeku
1 střední cibule
1 lžička maďarské sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička sypkého vývaru
1 debrecínský párek
100 g nakládaných žampionů
1 nakládaná okurka
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, špek a cibuli na drobné kostičky.
    Do hluboké rozehřáté pánve dáme špek a opečeme, přidáme sádlo a zesklovatíme cibuli. Do základu vložíme maso, necháme zatáhnout ze všech stran, mírně opepříme a osolíme. Přidáme papriky a kmín, sypký vývar a trochu podlijeme horkou vodou. Necháme podusit maso doměkka.

  2. Zatím nakrájíme párek na kolečka, okurku nadrobno a vmícháme k masu. Přidáme žampiony, prolisovaný česnek, podle potřeby zahustíme (nebývá to nutné, cibule se rozdusí a dostatečně šťávu zahustí), přisolíme a ještě krátce povaříme. Podáváme se špeclemi, rýží, knedlíkem nebo s chlebem.

Komentáře k receptu Debrecínská směs s krkovičkou