Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vychytané bramborové knedlíky bez vajec

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 23 min

38 min (15 min příprava + 23 min tepelná úprava)

Tyto jedinečné a zkušenostmi vylepšené knedlíky spojují křehkost a nadýchanost bramborového těsta s bohatou chutí. Jsou alternativou pro ty, kdo preferují bezvaječné recepty.

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 025 kJ /
3 113 kcal
Bílkoviny70,00 g
Tuky61,00 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy552,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout, navážíme 1 kg brambor a nastrouháme. Osolíme, přidáme k nim 5 lžic oleje, sůl, 1 lžíci solamylu a posypeme postupně krupičkou a hrubou moukou a vytvoříme hladké vláčné těsto. Pozor, každé brambory přijímají mouku jinak. Krok 2: Všechno zpracujeme v těsto, jde to velmi dobře. Utvoříme dvě šišky, které obalíme v solamylu, aby nebyly navrch tak mazlavé. Připravíme si osolenou vodu do většího hrnce a přidáme do ní 1 lžíci octa. Knedlíky pak nejsou moc měkké a mazlavé. Krok 3: Dáme knedlíky do vařící se vody a vaříme je 23 minut na toto množství surovin. Uvařené vyndáme na prkýnko a hned je buď propícháme, nebo nití překrojíme napůl, aby vyšla pára.

TIP: Jak poznat hotový knedlík

Zveřejněno 3. 12. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Tak se dělají knedlíky v Rakousku kolem Vídně a vychytávky jsou vypozorované praxí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vychytané bramborové knedlíky bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjlV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vychytané bramborové knedlíky bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjlV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Bibinka:Dneska jsem vařila, dvě šišky z poloviční dávky, půl kilo brambor. Musis nechat dobře
a úplně vychladit brambory. Manžel dnes strouhal ještě teplé, zapomněl se zeptat, přesto jsou knedlíky výborně.

Veronika.Hrozna:Verunko, tak to teda vyzkouším ;-)

Bibinka: Já je už dělala 3x a pokaždé jsem dala lžíci vody a nechala půl hodinu nabobtnat krupičku, jsou pak vláčné . To dělám i u tvarohových, ovocných s krupici. A jak jsou dobre!<3

Veronika.Hrozna: Verunko, žádná voda se do těsta nedává jen se v ní knedlíky vaří. Zrovna je dělám jako koule, tak jsem si všimla, že jsi tam dala lžíci vody, ale asi se nic nedělo.;-)

No já snad dám vařit brambory....když to tak čtu, dámy....to by snad mohly být ještě lepší a hlavně jednodušší knedle než moje oblíbené, jiné nedělám... ( 500 g oloupaných brambor hodně doměkka uvařit, slít vodu, v hrnci šťouchadlem rozšťouchat, 1 vejce, sůl, krupičku od oka, dle sezóny trochu solamylu, za horka ušoulat knedle a hned s nimi do již vařící vody - to chce fakt azbestové prsty, nesmí se to nechat zchladnout, ale jednak jsou moc dobré a druhak jeden hrnec na vaření brambor a druhý na vaření knedlí)

Ty šišky knedlíků v tom solamylu před vařením vyválet, aby se na ně nalepil? Vypadají opravdu velmi jedlé, moje polovička kynuté nechce, ale tyhle papat bude! Hned jsem přidala k oblíbeným. Všechny co jsem doposud dělala byly mazlavé, ale tyhle tak opravdu nevypadají, takže jdou vyzkoušet!;-)

Eja57: Já se nenaučila číst, já jen matiku, proto mě nechali projít!:-D

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tak jsem se kvůli tomuto receptu zaregistrovala :-D abych Vám mohla poděkovat. Na poprvé jsem udělala jen jeden knedlík z poloviční dávky a mám radost, jak se mi povedl. Receptík ukládám. :-K

LucieVavrova: Lucko, tak Tě u nás vítám a jsem nesmírně ráda, že knedlíky chutnali, že se povedly a že si se zaregistrovala díky receptu a to mě těší nejvíc :yes::-K<3

Také je tak dělám, protože zůstanou pořád vláčné. S vajíčkem jsou daleko tvrdší.

vyzkouším,snad se povedou,mám s knedlíky,kam se dává vejce, špatné zkušenosti,dělám jen šišky,ty se vždy povedou.:yes:

jiřička 8. 11. 2016 13:26
také dělám postaru-po chudé babičce-<3 knedlíky bez vajec/ vejce patřily na prodej/ jen ocet je škoda tam dávat, přidávám strouhanku;-)

soninka: Soninko, děkuji a jsem ráda, že chutnají;-):yes:

Musím pochválit tyto knedlíky, na poprvé se mi povedly. Ráno jsem na zkoušku dělala s vajíčkem,ale byla to břečka. Tyto jsou vynikající, už nebudu experimentovat. Díky za recept :yes::-)

Yveta:Yvetko, moc děkuji a jsem moc ráda, že vám knedlíky chutnaly a že u vás zdomácní. Budu jenom ráda, když recept budete šířit;-):yes:

Vyborne knedliky Bibinko, dekuji za recept a pridavam zaslouzeny bod.

Děkujeme za skvělý recept! Doporučujeme opravdu VŠEM! Krásně se s těstem pracuje a je to hned. Lepší bramborový knedlik jsme nejedli. Do těsta jsme dali místo oleje domácí sádlo ;-)
Takové recepty chce šířit! :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
bramborové knedlíky recept, bramborove knedliky, bramborový knedlík bez vejce, bramborové knedlíky bez vejce, recept na bramborove knedliky, bramborové knedlíky bez vajíčka, knedlíky bez vajec, bramborove knedliky s polohrubou moukou, bramborovy knedlik bez vajicka, bramborak bez vajec, jak vařit vejce aby nepraskly, knedlík bez vajec, bramborové knedlíky z pytlíku, recept bramborové knedlíky, bramborové knedlíky z polohrubé mouky, bramborove testo bez vajec, bramborove testo bez vejce, knedlík bez vejce, bramborák bez vejce, bramborovy knedlik

Suroviny:
brambory, sůl, olej, ocet, solamyl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl

Přidat fotografie receptu