Ahoj. To je opravdu moc velké množství na tento chleba. Já peču ze 400 gr mouky a dávám jednu KL, tak na 500 gr. mouky bych dala max. jednu a půl KL sušeného droždí.
Nevěš hlavu, další chleba se jistě povede.
Tento koláč peču také, ale jablka nakrájím na malé čtverečky a v v míse je smíchám s krystalovým cukrem, možno i skořicí, a 2-3 pudinkové prášky(podle množství jablek). Toto se navrství na jednu polovinu těsta, druhou přikryje a peče se. Při pečení ten pudinkový prášek udělá s těmi jablky takovou dobrůtku...
Domácí pekárna je vynikající. Zvykla jsem si na ni, chleba peču tak za 3 dny, teď jsem udělala i výbornou vánočku...chce to vyzkoušet chutě rodiny. Mám menší typ, jsem jen s dětma, tak na půl kg mouky. Vůně je po celém baráku!!!
Přesnídávku vařím také, přidávám do ní ovesné vločky - pak už nedávám pudink, někdy také mladou mrkev a cuketu. Je to výborné jako příloha k bramborové kaši pro děti.
Když čtu tento recept, sbíhají se mi sliny. Já tuto omáčku zahušťuji strouhaným eidamem, lze přidat i syrové vajíčko a rychle rozmíchat, aby se neudělaly žmolky. Je to prostě mňamka.
Nevěš hlavu, další chleba se jistě povede.