

Jablkový koláč milující manželky
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla (tuku)
- 200 g cukru
- 1 vejce
- špetka sody bikarbony
- špetka soli
- zrochu mléka
- jablka
- skořice
- trochu krystalového cukru
Postup přípravy receptu
Blíže neurčené množství jablek (přiměřeně, dle chuti) oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody).
Vymícháme ze surovin těsto a rozdělíme na dvě půlky.
Na vymaštěný a vysypaný plech položíme jednu vyválenou polovinu těsta, poskládáme vychladlá jablka a zakrajeme druhou polovinou těsta.
Posypeme krystalovým cukrem a dáme péci...do zlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkový koláč milující manželky
-
hela22:
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám -
casino:
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
, -
Dámy (neregi)
No, recept je pravda dost odfláknutýale proč myslíte, že v surovinách je nespecikované množství mléka, he?
-
Těsto je opravdu moc dobré,když mi jde těžko vyválet tak ho prostě na pečící papír na plech nastrohám a pak lehce umačkám.Je to snadné a rychlé a nahoru také nastrouhám.Chuť je stejná a bez pracného válení
-
Dnes sem pekla. Výýýýborný moc nám chutná. Akorád práce s tím těstem mi moc nešla, ale poprala sem se s tím. Nakonec vyhrála potrav. folie a bylo :D .
. Určitě založím a upeču znovu. Fotku sem nestihla, hned sem si musela ukrojit
. Dííky za super recept
-
Terezko, peču na 170°C horkovzduchem dokud koláč lehce nezrůžoví. Tak peču všechna těsta kypřená prdopečem. Kynutá na 200°C.
-
Tento koláč peču taky z půl kg mouky. Někdo se tu ptal, proč se těsto trhá. Musí se nechat alespoň půl hodiny odpočinout. Zkrátka udělám si těsto, potom oloupu a nastrouhám nahrubo jablka a teprve začnu dělat samotný koláč. S těstem se pak mnohem lépe pracuje a není třeba ani žádná fólie.
-
Pejli: Ha!!! Tys mne předběhla!!
Taky přidávám foto!!
. Paráááda Martino!! Naše babina má dnes 92 let a tak jsme vybrali tvůj moučník už proto, že má strašně ráda jablka
. Jednoduché a skvělé. Děkuji
-
Již podruhé pečený, oblíbený koláč. Přidala jsem foto
-
Chtěla bych se zaptat, jak dlouho, alespoň přibližně, mám koláč péct a na kolik stupňů. Je mi 13 a s pečením nemám moc veliké zkušenosti
.Tento recept mi příjde lehký a tak ho chci zkusit
-
pepe: Musíš si dať potravinovú fóliu alebo mikrotén na dosku, trochu ho pomúčiť, dať cesto, pomúčiť, znova fóliu a vyvaľkať. Jednu fóliu odstrániš, preklopíš na plech a máš to. Bóže, co nejde, jak nejde? :o)
-
může mi někdo jak tohle těsto vyválet? to je nejspíš nemožné ne? furt se to trhá a lepí.. těsto zkončilo v koši.
-
Posilam bodik
, pecu tenhle kolac, je vyborny. Davam tam take maliny, ostruziny nebo boruvky a je to skvele. Jen nahoru nesypu cukr. Rozhodne to nevadi a moje dcera ho ma mooooc rada.
-
Výborné,teď jsem to dopekla!
-
Moc chválím Váš receptík. Včera jsem buchtu pekla a dnes si na ní pochutnáváme...je výborná, moc doporučuji.