Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč milující manželky

Voňavý, vláčný a pečený s láskou – takový je jablkový koláč, kterým potěšíte celou rodinu. Recept je jednoduchý, osvědčený a ideální pro chvíle, kdy chcete péct nejen pro chuť, ale i pro radost.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 40x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 755 kJ /
4 483 kcal
Bílkoviny63,94 g
Tuky185,07 g
Vláknina43,20 g
Cholesterol 774 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy618,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi. Krok 3: Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet. Potom těsto necháme chvíli odpočinout v lednici. Krok 4: Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na papíře na plechu zvlášť. Krok 5: Na jednu polovinu těsta rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta. Krok 6: Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova asi 35 minut.

TIP: Top 7: Oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 30. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč milující manželky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč milující manželky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjr

Marie

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hela22:
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama:-)
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka;-)
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám;-)

Těsto je opravdu moc dobré,když mi jde těžko vyválet tak ho prostě na pečící papír na plech nastrohám a pak lehce umačkám.Je to snadné a rychlé a nahoru také nastrouhám.Chuť je stejná a bez pracného válení :-)

Dámy (neregi):-)
No, recept je pravda dost odfláknutý:no: ale proč myslíte, že v surovinách je nespecikované množství mléka, he?:-)

casino:
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
,

Dnes sem pekla. Výýýýborný moc nám chutná. Akorád práce s tím těstem mi moc nešla, ale poprala sem se s tím. Nakonec vyhrála potrav. folie a bylo :D .:-D:-D:-D . Určitě založím a upeču znovu. Fotku sem nestihla, hned sem si musela ukrojit :-8:-8:-8. Dííky za super recept :yes::yes::yes::yes:;-)

Terezko, peču na 170°C horkovzduchem dokud koláč lehce nezrůžoví. Tak peču všechna těsta kypřená prdopečem. Kynutá na 200°C.

Tento koláč peču taky z půl kg mouky. Někdo se tu ptal, proč se těsto trhá. Musí se nechat alespoň půl hodiny odpočinout. Zkrátka udělám si těsto, potom oloupu a nastrouhám nahrubo jablka a teprve začnu dělat samotný koláč. S těstem se pak mnohem lépe pracuje a není třeba ani žádná fólie.

Pejli: Ha!!! Tys mne předběhla!!:-O Taky přidávám foto!!:-D. Paráááda Martino!! Naše babina má dnes 92 let a tak jsme vybrali tvůj moučník už proto, že má strašně ráda jablka :-). Jednoduché a skvělé. Děkuji:-)

Již podruhé pečený, oblíbený koláč. Přidala jsem foto ;-)

Chtěla bych se zaptat, jak dlouho, alespoň přibližně, mám koláč péct a na kolik stupňů. Je mi 13 a s pečením nemám moc veliké zkušenosti :-p .Tento recept mi příjde lehký a tak ho chci zkusit

pepe: Musíš si dať potravinovú fóliu alebo mikrotén na dosku, trochu ho pomúčiť, dať cesto, pomúčiť, znova fóliu a vyvaľkať. Jednu fóliu odstrániš, preklopíš na plech a máš to. Bóže, co nejde, jak nejde? :o)

může mi někdo jak tohle těsto vyválet? to je nejspíš nemožné ne? furt se to trhá a lepí.. těsto zkončilo v koši.:-/

Posilam bodik :yes:, pecu tenhle kolac, je vyborny. Davam tam take maliny, ostruziny nebo boruvky a je to skvele. Jen nahoru nesypu cukr. Rozhodne to nevadi a moje dcera ho ma mooooc rada. :-p

Výborné,teď jsem to dopekla!:yes:

Moc chválím Váš receptík. Včera jsem buchtu pekla a dnes si na ní pochutnáváme...je výborná, moc doporučuji. :-p

Tématické fráze:
jablkový koláč, koláč z jablek, výborný jablkový koláč, jablkove kolače, jablecny kolac, koláč s jablky, výborný jablečný koláč, koláče z jablek, jednoduchý jablečný koláč, jablkový koláč se skořicí, koláč jablkový, jablkoví koláč, jablkovy kolac recept, koláč jablka, pudinkovy kolac s jablky, recepty jablkovy kolac, jednoduchý jablkový koláč, recept na jablkový koláč, kynutý jablečný koláč, kolac z jablek a pudinku

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, vejce, soda jedlá, sůl, mléko, jablko, skořice, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu