

Bílý chléb
Suroviny
- 300 ml vlažné vody
- 50 ml oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce sušeného mléka
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (7 g)
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny dáme do pekárny ve výše uvedeném pořadí a zapneme program základní a nebo na bílý chléb.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bílý chléb
-
Mám odněkud totožný recept. Místo sušeného droždí jsem použila 18 g čerstvého, dala 12 g soli a pekla jsem v chlebíčkové formě v troubě. Dovolila jsem si přidat foto.
-
Po vzoru Papriky jsem ho upravila a je opravdu výborný
Doporučuji -
Pekla jsem tento bílý chlebík, ale trochu jsem si ho upravila. Olej jsem dala olivový extra virdin a místo sušeného droždí jsem dala necelou 1/2 kostky čerstvého droždí. Chuťově mi pripomínal ciabattu - to asi tím olivový olejem.
Dávám bodík, protože nám s čerstvým máslem a medem v sobotu k snídani moc chutnal.
-
Ahoj. To je opravdu moc velké množství na tento chleba. Já peču ze 400 gr mouky a dávám jednu KL, tak na 500 gr. mouky bych dala max. jednu a půl KL sušeného droždí.
Nevěš hlavu, další chleba se jistě povede. -
Neviem ale zda sa mi ,že jeden celý sáčok droždia je veľa. Ja som dala o jednu malú lyžičku viac,ako bolo v recepte a tam boli napísané dve malé lyžičky a cesto so mi prepadlo.V knihe je písané ,že keď sa cesto prepadne tak je na vyne veľa droždia,tak neviem.