Dětská přesnídávka

Hanna Kuchař:

Zavařeniny 37 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

5 kg oloupaných jablek
2,5 l vody
3 vanilkové pudinky
1/2 kg cukru
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme a svaříme ve vodě. Necháme vychladnou a rozmixujeme.

  2. Přidáme pudink a cukr a přivedeme k varu. Necháme chvilku povařit a stále mícháme.

  3. K jablečnému základu můžeme přidat maliny, broskve, meruňky, jahody, borůvky.

  4. Dáme do sklenic od přesnídávek a sterilizujeme při teplotě 80°C

Poznámka

Dělávala jsem tuto přesnídávku, když byly dcery malé, teď už ji dělám pro vnoučata a při dnešní ceně přesnídávek si myslím, že se to vyplatí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Dětská přesnídávka

  • Lucinka1987 Lucinka1987

    Prosím vás kolik můžu přidat ovoce (jahod) k jablečnému základu??

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    :-Kprosím nevíte kolik malých skelniček tz tohohle množství udělám? díky

    Odpovědět

  • Vyšenka Vyšenka(neregistrovaná)

    Radka: Pokud byste udělala totéž pouze z meruněk, nebylo by to k přímé konzumaci - meruňky jsou moc ostré. Byl by to de facto meruňkový džem. Na meruňkovou přesnídávku použijte cca 80% jablečného pyré a 20% meruňkového ;-)

    Odpovědět

  • Pedyna Pedyna(neregistrovaná)

    Dnes jsem vařila super,přidala jsem trochu vanilkového cukru.;-)

    Odpovědět

  • Petra. M. Petra. M.(neregistrovaný)

    Můžu se zeptat, jak dlouho mi asi přesnídávka vydrží ve sklepě? Díky.

    Odpovědět

  • Allen Allen(neregistrovaný)

    mam vnučenku,kdysi jsem to vařila dětem tak uvidim co na to malá.dik moc za recept

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    A šlo by místo jablek dát pouze meruňky?:-)

    Odpovědět

  • wendy888 wendy888

    hm až budeme mít víc jablíček určo tuto udělam posílam bodík:-K

    Odpovědět

  • zakovagab zakovagab

    Dneska jsem ji udělala a je naprosto dokonalá ;-)

    Odpovědět

  • kristynka-cze kristynka-cze

    Moc dekuji, potrebovala jsem zdelat haldu jakblek a tenhle recept je k nezaplaceni. presnidavka vyborna a urcite budeme na 100% varit casteji ... jeste jednou diky a posilam bodik :-)) :yes:

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    zanet:četla jsem a odpovídám..3Kg švestek dejte do hrnce i s peckama,přilejte trochu vody a vařte,pak přes sítko propasírujte,znova do hrnce,a přidejte cukr podle libosti,dát do malých skleniček a sterilizovat,výborné i namazat na chleba s máslem.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    ivulinka:Moc děkuju za radu.Já jsem rozmixovala švestky s banánem a bez vaření,zavařila jsem je na 100stupňů a chtěla jsem vědět jak mi dlouho vydrží,protože pak jsem se všude dočetla,že se to ovoce má převařit,tak nevim jestli to je vůbec k jídlu.A nevim jestli to dceři vůbec můžu dát,tak mě to mrzí.Jinak jablečnou přesnídávku budu dělat taky,ale už s vařenim.Děkuju Katka

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Katka:ahoj Katko, já bych to neriskovala, proč se tomu vaření t olik bráníš? Vzdyt jablka ke změknutí dlouhý var nepotřebují.
    Pak nevím jak bys do nich vpravila ten pudink a ten se vařit má aspon dvě minuty, pouhou sterilizací ti přesnídávka nezhoustne, jablíčka neprojdou dostatečnou tepelnou úpravou a riskuješ, že se ti všechna přesnídávka zkazí, a ještě varem se ti odpaří voda a přesnídávka bude hustější.
    Já bych to opravdu zvážila, ale raději bych se držela osvědčeného postupu. Ahojky a at se ti zadaří:-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Chtěla bych Vás poprosit o radu,dají se udělat přesnídavky i bez toho,že bych ty jablíčka nevařila. rozmixovala bych jenom ovoce a nalila do skleniček a zavařila? A jak dlouho to vydrží?

    Odpovědět

  • zanet zanet(neregistrovaný)

    mate nekdo skusenosti se svestkovou presnidavkou?? nikde nemuzu najit recept :( mam 5mesicniho chlapecka tak pro nej , letos se hodne urodilo...

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo