Komentáře uživatele jjakkakka
jjakkakka
5. 5. 2016 20:13
Recept:
Utopenci
Je zde plno receptů na utopence, ale bohužel ve všech receptech se musí nechat několik dní uležet. Dělám utopence, kdy se dají jíst hned druhý den a jsou vynikající. Osvědčený recept, kdo ochutnal, chce recept. Základem těchto utopenců je rozkrájet špekáčky na plátky cca 1 cm silné a poté na půlky-oloupané!!! poté se promíchají s půlkolečky cibule, sterilovanou červenou paprikou, ale může být i čerstvá, kyselým zelím , které se propláchne a pokrájí na menší kousky. Přidávám i feferonku, to podle chuti. Vše se promíchá v míse a zalije se to teplým, ne vřelým nálevem, ve kterém se povaří i koření. Nesmí se to dělat v kovové míse( klasické zadělávačce), chytlo by to pachuť kovu. Promíchá se to a naplní se to do šroubovacích sklenic, kde se to nechá zvolna vychladnout a až poté se to zašroubuje.
Nálev může být jakýkoliv, podle chuti. Já mám svůj osvědčený.

Přečtěte si Zobrazit více