Medové řezy
Blíží se víkend a přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte například tyto řezy s medem a skořicí. Pláty těsta jsou po upečení tvrdé, ale nebojte, jakmile je promažete krémem a necháte uležet, krásně zvláční a ohromí každého, kdo ochutná.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 288 kJ / 3 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,75 g |
Tuky | 163,26 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 453,09 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2022 16:32
Dělám ho leta tedy ne tento ale podle cukrářky a super! Do krému sníh nebo vejce ani omylem pouze pudink
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
25. 3. 2021 15:53
Nikijaho:
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky

9. 2. 2019 08:53
Pardon,ale to je hrůza. Buchta je jak šutr a to jsem ji pekla o 5min méně! Krem je trochu řidší, ale říkala jsem si,že se vlhkost aspoň vsákne, ani prd. Je to tvrdý a krem ridky i druhý den. Nejlepší na tom je krem,který není přeslazený. Buchtu bych zkusila péct tak max.10min. 

25. 6. 2012 15:47
Také by mě zajímalo, jak to krájíte, tak rovně a krásně !! Ukládám, vyzkouším. 

16. 1. 2012 22:44
Zaujímalo by ma, ako a akým laserom si to krájala? (
)

15. 1. 2012 14:33
Nádhera! Vypadají jako z cukrárny. 



5. 4. 2011 21:28
zddenka:
to jsem fakt blázen
napadá mě snad jen velikost vajíček a tím to množství sněhu...já měla takové koupené prcky...fakt mimořádně malé, asi jsem omylem místo M vzala S...to jediné by mohl být rozdíl v poměru surovin....možná tedy u většího vejce dát jen jedno 
to jsem fakt blázen


4. 4. 2011 08:11
Do 1/2 l mléka bych dala 2 pudinky. O víkendu jsem řezy pekla, dodržela jsem uvedené poměry, krém je po 2 dnech v lednici polotekutý!
3. 4. 2011 15:04
isindy:někdy přííííííštěěě...
no já to nevzdám,prostě to budu péct tak dlouho,až se to povede...




2. 4. 2011 21:30
Jenny: to je mi moc líto, netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu
neberu to špatně, fakt by mě ale zajímalo, kde byl problém, u mě se puding uvařil klasicky do husta...neztuhl sice dopevna jako klasika bez žloutků, ale zašlehaný do másla i s tím bílkem...bez problému a po 1,5 dni v lednici byl tvrdý, krásně držel a krájel se.......snad na mě budou aspoň slepice a pes vzpomínat v dobrém 


2. 4. 2011 18:37
tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný
a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...


2. 4. 2011 18:37
tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný
a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...


2. 4. 2011 09:37
Já jen zírám, Ivuš, jak to dokážeš rovně ukrojit...
Že ty na to máš nějaký fígl nebo udělátko? Mně by se to zhroutilo celé...Krém by vytekl... Jedině mě napadá to dát trochu ztuhnout do mrazáku...na chvíli...
Vypadá to nádherně



Vypadá to nádherně


1. 4. 2011 16:47
jahoda: to nejsou blbé otázky, ale naprosto k věci 
1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.
2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek
moje kobylky řezům nedali šanci rozležet se 

1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.
2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek



1. 4. 2011 15:31
Moc hezké a zajímavé řezy. Jen dotaz Ivo, jaký smysl má v krému ten sníh? Myslím jako, kdybych jej tam nedávala, tak to ani nebude poznat, protože je to máslový krém
Napiš, prosím Tvůj postřeh.
Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
Asi "blbé" otázky
, ale když si něco ukládám, tak si dělám u receptu poznámky
, lepší hned, než se potom zaseknout před pečením

Díky

Napiš, prosím Tvůj postřeh.
Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
Asi "blbé" otázky




Díky

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě
Přidáno před 18 hodinami

Sendvič caprese
Přidáno 1. 2. 2023 13:00

Marinované kuřecí stripsy
Přidáno 1. 2. 2023 11:14

Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Přidáno 1. 2. 2023 09:20

Polévka s cizrnou, černou fazolí a červenou čočkou
Přidáno 1. 2. 2023 08:35

Pikantní květáková polévka s kokosovým mlékem
Přidáno 31. 1. 2023 21:35
Právě bylo uvařeno:

Gulášová polévka z mletého masa
uvařil/a Ajja87
před 17 minutami

Vepřová plec na hořčici
uvařil/a dashena
před 1 hodinou

Vepřové maso v mrkvi
uvařil/a rakosnicek
před 1 hodinou

Kuřecí"segedín"z papiňáku
uvařil/a Petra Dvor.
před 1 hodinou


Maminkovská pórková polévka
uvařil/a MamkaTerka
před 2 hodinami

Žampiónová omáčka
uvařil/a PetraCy
před 2 hodinami

Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
uvařil/a Nadiia
před 2 hodinami

Vepřové plátky na pórku
uvařil/a BetyBety
před 2 hodinami

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
uvařil/a kimlo
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: medove rezy nejlepší medové řezy medové řezy recept medový řez recept na medove rezy krem do medovych rezu medové recepty medové řezy recepty krém na medové řezy řezy medové nejlepší recepty recepty medové řezy recept medové řezy medový rezy medove rezy top recept medové řezy krém řezy medové recept na medový řez medovy řez recept medovéřezy recepty na medove rezy
Suroviny: mouka hladká, sůl, soda jedlá, med, cukr moučkový, vejce, skořice mletá, máslo, mléko, pudink vanilkový, vejce, cukr moučkový, máslo
Medové řezy
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
39 názorů