Medové řezy

isindy Kuchařka: isindy

Moučníky , Řezy 37 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička sody bicarbony
2 lžíce medu
50 g cukru moučka
2 vejce
1 lžička mleté skořice
2 lžíce másla
krém:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
2 vejce
60 g cukru moučka
125 g másla
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, smícháme se solí, skořicí, sodou bicarbonou, přidáme tekutý med, žloutky smíchané s cukrem a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v lednici cca 30 minut.

  2. Těsto vyválíme na vymaštěný velký plech a upečeme (160°C cca 20 minut). Teplý plát rozkrojíme na 2 díly (kolmo, ne prořezávat jako dort) a necháme vychladnout.

  3. Studený díl potřeme krémem, přikryjeme druhým dílem a mírně zatížené uložíme do druhého dne do lednice ztuhnout. Pláty jsou zpočátku tvrdé, musí se odležet a zvlhnutím změknout.

  4. Krém: Z mléka, pudinku a žloutků uvaříme hustou kaši. Do vlažné kaše vmícháme tuhý sníh z bílků. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme studenou pudinkovou směs.

Poznámka

Zdroj: starý ústřižek

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 939 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medové řezy

  • Nikijaho Nikijaho

    Pardon,ale to je hrůza. Buchta je jak šutr a to jsem ji pekla o 5min méně! Krem je trochu řidší, ale říkala jsem si,že se vlhkost aspoň vsákne, ani prd. Je to tvrdý a krem ridky i druhý den. Nejlepší na tom je krem,který není přeslazený. Buchtu bych zkusila péct tak max.10min. :-(

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Také by mě zajímalo, jak to krájíte, tak rovně a krásně !! Ukládám, vyzkouším. :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zaujímalo by ma, ako a akým laserom si to krájala? (:yes:)

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry

    Nádhera! Vypadají jako z cukrárny. :yes:;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    zddenka:
    to jsem fakt blázen :-( napadá mě snad jen velikost vajíček a tím to množství sněhu...já měla takové koupené prcky...fakt mimořádně malé, asi jsem omylem místo M vzala S...to jediné by mohl být rozdíl v poměru surovin....možná tedy u většího vejce dát jen jedno :-)

    Odpovědět

  • zddenka zddenka(neregistrovaná)

    Do 1/2 l mléka bych dala 2 pudinky. O víkendu jsem řezy pekla, dodržela jsem uvedené poměry, krém je po 2 dnech v lednici polotekutý!

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    isindy:někdy přííííííštěěě...:-Dno já to nevzdám,prostě to budu péct tak dlouho,až se to povede...:-D;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jenny: to je mi moc líto, netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu :-( neberu to špatně, fakt by mě ale zajímalo, kde byl problém, u mě se puding uvařil klasicky do husta...neztuhl sice dopevna jako klasika bez žloutků, ale zašlehaný do másla i s tím bílkem...bez problému a po 1,5 dni v lednici byl tvrdý, krásně držel a krájel se.......snad na mě budou aspoň slepice a pes vzpomínat v dobrém ;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný :-D a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný :-D a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já jen zírám, Ivuš, jak to dokážeš rovně ukrojit...:yes::-O Že ty na to máš nějaký fígl nebo udělátko? Mně by se to zhroutilo celé...Krém by vytekl... Jedině mě napadá to dát trochu ztuhnout do mrazáku...na chvíli...
    Vypadá to nádherně :-p:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    jahoda: to nejsou blbé otázky, ale naprosto k věci :-)

    1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.

    2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek :-8:-D moje kobylky řezům nedali šanci rozležet se ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Moc hezké a zajímavé řezy. Jen dotaz Ivo, jaký smysl má v krému ten sníh? Myslím jako, kdybych jej tam nedávala, tak to ani nebude poznat, protože je to máslový krém:-?
    Napiš, prosím Tvůj postřeh.
    Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
    Asi "blbé" otázky:-D, ale když si něco ukládám, tak si dělám u receptu poznámky;-), lepší hned, než se potom zaseknout před pečením:-//:-D
    Díky :-K

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    vypadá moc hezky

    Odpovědět

  • janusa janusa

    moc pěkná inspirace:-K:yes::-))

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: medove rezy nejlepší medové řezy medový řez medové řezy recept recept na medove rezy krem do medovych rezu krém na medové řezy medové recepty medové řezy recepty řezy medové nejlepší recepty recepty medové řezy recept medové řezy medové řezy krém medove rezy top recept recept na medový řez medovy řez recept recepty na medove rezy medové medový rezy řezy medové

Zapomněl/a jsem heslo