Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Utopenci

Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem chuti je dobře vychucený nálev a kvalitní uzenina.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

27. 3. 2008 12:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie17 723 kJ / 4 236 kcal
Bílkoviny222,72 g
Tuky303,89 g
Vláknina29,08 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 20,38 g
Sůl50,00 g
Sacharidy138,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Jaromira18

26. 3. 2019 17:43

Já nakládám špekáčky tak,že je rozkrojím po délce do 3/4, jednu stranu posypu sladkou paprikou a druhou plnotučnou hořticí a vložim tam plátek cibule, kyselé okurky a kousek sladké červené papriky.Opatrně je naskládám do velké sklenice a zaliju lákem. Jsou dobré a pěkné na pohled.

František

22. 1. 2018 06:16

nedavno jsem si je zase nakládal...a když to zaleju horkým lákem tak za dva až tři dny jsou možne baštit...

tejaja

8. 9. 2016 19:30

Pane Bože, skutočne si všetkých ľudí stvoril ty? ;-(:-D:-D

albin

8. 9. 2016 07:38

a ja blahovy som mislel ze aj sklenice musim snist to sem rad ze aspoň ten zustane pomne bruchacha

jjakkakka

5. 5. 2016 21:13

Je zde plno receptů na utopence, ale bohužel ve všech receptech se musí nechat několik dní uležet. Dělám utopence, kdy se dají jíst hned druhý den a jsou vynikající. Osvědčený recept, kdo ochutnal, chce recept. Základem těchto utopenců je rozkrájet špekáčky na plátky cca 1 cm silné a poté na půlky-oloupané!!! poté se promíchají s půlkolečky cibule, sterilovanou červenou paprikou, ale může být i čerstvá, kyselým zelím , které se propláchne a pokrájí na menší kousky. Přidávám i feferonku, to podle chuti. Vše se promíchá v míse a zalije se to teplým, ne vřelým nálevem, ve kterém se povaří i koření. Nesmí se to dělat v kovové míse( klasické zadělávačce), chytlo by to pachuť kovu. Promíchá se to a naplní se to do šroubovacích sklenic, kde se to nechá zvolna vychladnout a až poté se to zašroubuje.:-) Nálev může být jakýkoliv, podle chuti. Já mám svůj osvědčený.

A

9. 2. 2013 13:06

Dotaz - pomoc:Kup velkou lahev od okurku, okurky snite a sklenka zustane ;-) Prodava se např. v kazdem Tesku.

juryna(recept není můj,je zkopírovaný :-)

20. 2. 2012 09:39

ruda43:
Gothajský salám 2 kg
cibule 6 ks
ocet 3/4 litru
pepř mletý
bobkový list
sůl a podobně
Příprava:

Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový list, můžete přidat i cokoliv jiného - nové koření, mletou papriku, čili papričky, feferony, nakládanou papriku nebo okurky, nakonec zalejete octem (čím víc, tím líp) lžičku soli a vodu - klasicky za studena nebo si můžete nálev svařit předem a nechat ho raději vychladnout - pozor, gothaj taje víc než buřty).:-D:-*

Dotaz - pomoc

1. 12. 2011 17:00

Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.

Irrena

10. 2. 2011 18:28

ruda43

10. 2. 2011 18:16

Ze salámu jsem ještě nedělal..ale vypadá to zajímavě:-p.Minule jsem tady narazil na utopence z Gothaje,teď tady už asi hodinu šmejdím a ne a ne je najít...;-(

maris

16. 7. 2008 12:13

Nedávám sladidlo,koření nechávám v nálevu a někdy přidám proužky paprik.:-p

borovec

21. 6. 2008 22:41

Hned v pondělí 23.6.2008 si je připravím na dovolenou do Žďáru nad Sázavou.5dní jim musí holt stačit.:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci babiččiny recepty utopenci utopenci nálev utopenci top recepty babiččiny recepty na utopence utopenci recept utopenci z gothaje utopenci v hořčičné omáčce utopence utopenec jak se dělájí utopenci utopenec recept utopenci, top recepty utopenci na kolečka recept utopenec utopenci recepty utopenci v omáčce top recepty utopenci recept na utopence utopenci za studena

Suroviny: bobkový list, semínka hořčičná, ocet, sladidlo umělé, sůl, pepř, voda, koření nové koření, kabanos, cibule

TopRecepty.cz

Utopenci

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k1x