Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Festival Praha pije víno v roce 2019
Zdroj: Festival Praha pije víno. Foto: Martina Houdek

Před námi je největší vinařský festival v metropoli zaměřený na autentická vína ze střední Evropy. Devátý ročník festivalu Praha pije víno se uskuteční pátek 12. a v sobotu 13. srpna 2022 v prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze. Těšit se můžete na elitní česká, slovenská, maďarská, rakouská a mnohá další vína od evropských vinařů.

Autentická vína bez tvrdé chemie

Festival Praha pije víno patří mezi největší vinařské akce v ČR. Za posledních devět let jej navštívilo už více než deset tisíc lidí. Festival je jedinečným setkáním vinařů z regionů bývalé Habsburské monarchie a navazuje na podobné přehlídky vín konané do začátku první světové války.

Festival se zaměřuje na prezentaci tzv. autentických vín, která jsou připravována s maximálním respektem k životnímu prostředí s vyloučením tvrdé chemie.

Letošní ročník se koná jen pár dní po svátku svatého Vavřince (10. srpna), se kterým je spjata jedna pranostika, která se týká vína. A sice: Když o svatém Vavřinci slunce svítí, budem dobré víno míti. Slunce si v současné době užíváme dosytosti, je tedy nabíledni, že se dočkáme dobrého vína! On je totiž svatý Vavřinec patron vinařů, tak to musí vědět nejlépe.

Na letošní svátek vína se sjede do metropole na 60 vinařů z Česka, Slovenska, Rakouska, Slovinska, Maďarska, Itálie, ale k ochutnání budou i vína z USA či Francie.

Lístky na festival Praha pije víno

A jak je to s lístky a termínem festivalu? Jak informují organizátoři na oficiálním webu akce Praha pije víno, pátek 12. srpna je vyhrazen především pro profesionály a milovníky vín, kteří chtějí větší komfort: páteční lístek pořídíte za 990 Kč a počet vstupenek je omezen na 200.

Hlavním festivalovým dnem je sobota 13. srpna a cena vstupenky, která zahrnuje neomezenou konzumaci a skleničku je 890 Kč. Na zdraví!

 

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více