Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Luciana25

Tak tento chleba peču už tři měsíce několikrát do týdne, žijeme totiž v Kanadě a na tousťáky si moc nepotrpíme. Možná je to i moukou tady, ale pořád jsem ten chleba neměla tak jak bych chtěla. Častý problém byl, že se po upečení drobil a rozpadal, nebo naopak byl mazlavý (chuťově výborný). Ingredience jsem ponechala, ale do vlažné vody udělám kvásek - jednu lžičku cukru a jednu lžičku sušeného droždí, nechám 10-15 minut vzejít. Dám do suché směsi a přidám ještě tak půl až třičtvrtě hrnku vody, aby těsto nebylo moc řídké. Nechám kynout hodinu, potom trochu poválím, vytvořím kouli, dám na mouku na plech a nechám 20 minut kynout. Potřu slanou vodou, posypu kmínem a peču na 220 45 minut. Každopádně za recept mockrát děkuji, je to první chleba který jsem pekla a peču nadále :yes:

Naposledy jste si prohlédli