

Plněná sýrová roláda
Suroviny
- 40 dkg eidamu vcelku(potom nastrouhat)nebo plátkový já mám 30 % 3-4 sáčky
- kuřecí šunka
- pomazánkové máslo
- 3 tavené sýry
- sterilovaná kapie (pokud nemáte můžete dát rostlou)
- párek
- česnek dle chuti.
Postup přípravy receptu
Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a česneku. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát.
Ten necháme vychladnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
Příchuť rolády nemusí být pouze, česneková ale i například křenová. Do sýrového krému můžete přidat suroviny podle vlastní fantazie (nudličky nebo kolečka salámu, párek, nakrájený hermelín atd.).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněná sýrová roláda
-
ne musíte strouhat stačí dát plátky sýra vedle sebe trochu na sebe a jeto nechat to tam až se to trochu rozpustí a je hotovo
-
Dala jsem na pečící papír a v troubě nechala jen než se sýr začal lesknout a v pohodě
Výborná roláda!
-
Já plátky sýra dávám místo na aloval na pečící papír...vůbec se to potom nelepí
-
Katka: no já to dávám na pečící papír a i když jsem nechala sýro moc rozehřát šlo to z pečícího papíru velmi dobře. Nechám to vždy trochu vyhcladnout i tak se mi krásně roláda slepí
-
Katka: asi jsi to fakt nechala dlouho, tohle chce trochu zkušenost. Neboj, zkoušej a vychytáš to
Jo jestli ti můžu poradit, jak jsem se to naučila já - zkoušej nejdřív na malých plátcích sýra -
Katka:ja som neolejovala alobal, v pohode mi to išlo rolovať, trochu odlepovať od krajov...netuším, prečo nastal problém u teba.
-
Tak jsem dneska roládu zkoušela, ale asi jsem sýr nechala moc dlouho rozehřát, protože mi nešel sundat z alobalu, celé se to přilepilo
, takže z rolády ni nebylo. Nějaká rada prosím? Třeba jestli nechat sýr kratší dobu rozehřát, nebo potřít alobal olejem? Díky za radu
.
-
Magdalenko, ty to mas krasne
, a potom, ze nejsi na foceni.....
-
Aj ja pridám foto...
-
Zdenicko, rolada byla naprosto uzasna. Bodik uz jsem dala, tak nyni pridavam jeste par fotek. Kdyz se ti nebudou libit, klidne je smaz....
. Moc dekuji za recept.
-
Dělám roládu také tak, jen místo párku dávám kyselé okurky a do krému i kousek čerstvého másla, aby to pak celé bylo tužší.
Místo pomazánkového másla můžou být různé ochucené termizované sýry, např. Zálesák nebo Lučina. V Lidlu i v Penny mají také dobré německé ochucené tvarohové sýry typu Lučina. -
-
Ten fotopostup také oceňuji.
-
Suvicka,děkuji za bod určitě zkus.
-
Daniella,děkuji taky jí budu zítra dělat znova měla velký úspěch.