Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Milu 5514

Já dělám knedlíky už roky jenom z tvarohu a hladké mouky. Je jedno jaký tvaroh a mouky tolik aby těsto bylo vláčné. Sůl není třeba. Zabalím ovoce a hned dávám do vroucí vody a po vyplavání vařím 5minut.

Sleduji ty příspěvky na to, jestli dát vejce do těsta, nebo ne. Kdysi dávno jsem pekla kynuté buchty a když jsem dala pekáč do trouby, tak jsem zjistila,že vejce připravená k zapracování do těsta zůstala v misce. Zapomněla jsem.Ale od té doby je tam nedávám už vědomě a vůbec to nevadí.Buchty se mi zdají vláčnější, ale to může být i tím, že zadělávám ne mlékem, ale syrovátkou.:-D

Pro Andreu - ano opravdu připravím i 40 knedlíků. Švestku, či jablko obalím slabou vrstvou těsta. A po vyplavání na povrch ve vroucí vodě vařím 5 minut.

Mám podobný recept roky osvědčený. Ale používám hladkou mouku a knedlíků připravím asi 40. A použiju jen tu mouku, 1 tvaroh, špetku soli tak, aby těsto bylo vláčné. Popřípadě trošku mléka na zředění. Knedlíky jsou výborné, teď je často plním jablky, když nejsou čerstvé švestky. Dobrou chuť, Milada

Dobrý den, mám taky vynikající recept. Nakrájenou cibuli a řepu orestuji na olivovém oleji, přidám 1 lžičku anýzu,fenyklu a tymiánu, osolím, zaleji vařící vodou a vařím v tlakovém hrnci půl hoďky.Pak rozmixuji do hladka a ochutím pepřem, solí a já ještě přidám lžičku pasty, kterou jsem si sama připravila a to je rozmixovaný zázvor s česnekem. Do talíře na polévku dám někdy zakysanou smetanu, jindy lžíci uvařené pohanky, nebo nasypu kukuřičné lupínky. Je to luxusní a zdravá polévka, doporučuji. Mějte se:-))

Naposledy jste si prohlédli