Frankfurtská jemná polévka

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 6-8 porcí Polévky 133 názorů

Suroviny

5 nožiček frankfurtských párků
1 větší cibule
2 lžíce sádla
3 větší brambory
1 kostka masoxu
3 kávové lžičky sladké mleté papriky
hl. mouka
česnek
pepř
petrželová nať
sůl
Recept si zatím oblíbilo 165 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle restujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.

  3. Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.

  4. Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Poznámka

Je to další verze oblíbené polévky.

Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 832 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frankfurtská jemná polévka

  • evca13 evca13

    Právě mám na plotně :-8. Snad bude chutnat ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    dokom: ale to už nehovoříte o Frankfurtské polévce,že;-)

    Odpovědět

  • dokom dokom

    Bože,drž mě, tuto polévku uvaří každý týdýt .Jen moc nesolit/dle uzeniny/ a dochutit dle toho co mám. čím víc zeleniny tím líp. Přidávám veškerou zeleninu co najdu !!!! Pokaždé je jiná a vždy dobrá. Zeleniny není nikdy dost ,popř.přidat jakoukoli luštěninu.

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Dle vašeho receptu jsem si ji uvařil už několikrát a je fakt dobrá (dávám ale víc lžiček papriky a mouky). Akorát nemohu nikde sehnat Frankfurtské párky a tak je nahrazuji Debrecínskýma . :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Sstyx: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sstyx Sstyx

    Výborné asi!!!!!<3 Včera jsem udělala dvojitou dávku pro 3 osoby a doufala jsem, že si dneska dám (ještě jsem jí neochutnala), protože jsem včera z únavy padla. Co čert nechtěl, tak si představte, že dnes příjdu domu a polévka NIKDE!;-( Tak musím věřit chlapům, že to bylo výborné:-D:-D Hrnec dokonale umytý :-D

    Odpovědět

  • smurfka smurfka(neregistrovaná)

    Vařim už podruhé..je chutná..poprvé jsem se bála jestli se mi po hodině vaření nerozvaří brambory..a ne! super.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Polévka je vynikající,vařila jsem ji už několikrát...:-):-D:yes::yes:<3

    Odpovědět

  • Wikki Wikki

    Dnes jsem polévku vařila a mouky jsem dala 4 vrchovaté lžíce. Darja měla pravdu. Polévka není hustá snesla by ještě jednu lžíci.

    Odpovědět

  • spinner spinner

    Mirek: ...také mě to zarazilo. Asi to bude frankfurtská hustá směs:-O

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Milý casino, pořád je lepší, když dostala radu, kterou nepotřebovala, než kdyby radu opravdu potřebovala a nedostala by žádnou. :-D

    Odpovědět

  • pionee pionee

    Polévku jsem kdysi zde četla a zkusila ji. Byla neskutečně dobrá. Tato polévka je u nás vařená s radostí, protože stále chutná a patří mezi ty nejoblíbenější. Je jednoduchá a výborná.Dala jsem recept několika lidem a vaří ji také. A vůbec nic na ní neměním, prostě vařím ji, tak jak je napsaná. A já moc děkuji autorovi za skvělý recept.:-:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Mirek: Bude z toho skvělá polévka...:yes: Vařím pravidelně..;-):-)

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Jen by mne zajímalo jak dopadnou ty brambory... po vložení provařujeme 30 minut ... to už snad by ty brambory měly být hotové, ale když tam vložím párky a provařuji dalších 30 minut co z těch brambor prosím bude?:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: To nevím. Taky jsem začínala a vím moc dobře, jak těžké bylo se odhodlat něco osolit nebo okořenit a jak jsem místo omáčky vyrobila nechutnou kaši, kterou jsem musela ředit a stejně se to nedalo jíst. Stejně tak dcera, když vaří, mě často volá, abych dohlédla, zda dává dost soli. Pro začátečníky je to opravdu těžké a naučí se to až zkušenostmi. Ne každý má za zadkem maminku :-8
    Pokud si Lucka dělá srandu, je tu jedno pozitivum - aspoň se pobavila :-p Veselá mysl - půl zdraví :-D:yes:

    Odpovědět

1 2 3 5 7 9

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: frankfurtská polévka frankfurtská polévka recept recepty na nejlepší polévky frankfurtská franfurska polevka frankfurská polévka polevka frankfurska frankfurtská polévka s párkem polévka frankfurtská frantfurtská recept na frankfurtskou polevku franktfurtská polévka frankfutská polévka frantfurtská polévka franfurtska polevka frankurtská polévka frankfurtská recept frankfurtska polevka nejlepší frankfurtská polévka recepty polévky franfurská frakfurtská polévka

Zapomněl/a jsem heslo