Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

23. 11. 2009 19:43

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie5 061 kJ / 1 210 kcal
Bílkoviny41,99 g
Tuky73,42 g
Vláknina8,27 g
Cholesterol 127 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,91 g
Sacharidy91,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to další verze oblíbené polévky. Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Veronika.Hrozna

12. 7. 2021 16:13

Tonja: Musím dodat, že i Francouzská kuchyně má stejnou filozofii a měli dokonce nařízení z předminulého století, že maso musí být spotřebováno, v kuchyni všechno ! Jestli mám teda, správné informace.

Tonja

12. 7. 2021 10:43

Mirek, spinner, hlubocan: Pánové, přečtěte si i komentáře, tam se dovíte odpovědi na své otázky a poznámky, mnohdy i jízlivé. Nedívejte se na recepty jen povrchně nebo z perspektivy svých vlastních znalostí, ty nemusí být dostatečné.

Lilies: Říkat o polévce, že nemůže být dobrá, protože je uvařená z laciných surovin, je základní kuchařská nevědomost. Právě uvařit dobré jídlo z nedrahých surovin je pravý kuchařský kumšt a svědčí o kvalitě kuchaře. Kdyby platilo pravidlo, že z mála surovin s laciných surovin se nedá udělat dobré jídlo, museli bychom říct, že celá italská gastronomie je vlastně ausšus.

MamlajdaD: Překvapil mě Tvůj názor, že originál je jen to, co je uvařené dle ČSN (norem z éry komunistů). Tak jako existují u nás desítky variant bramboraček nebo zelňaček, tak může existovat i více variant polévek frankfurtských. A "český pohled" (dle českých ČSN) může být zavádějící. Mám mnoho příbuzných v Německu a ti do frankfurtské polévky opravdu dávají i brambory a když ne brambory, tak fazole.

AriShi

6. 6. 2021 10:56

Super recept! Já před smažením cibulky ještě osmažím ty párečky, aby byli "křupavější". Myslela jsem, že ještě zbyde na zítra... Nezbylo!!!:-D:-D:-*

keijei

12. 12. 2020 11:59

Lilies: Důležitá je ta nízká teplota a čas. Polévku musíte jemně táhnout a pak je chuťově excelentní. No, a pokud vám na hovězí polévku stačí 2,5 hodiny, tak no comment... ;-( :no:

MamlajdaD

27. 11. 2020 15:24

provien: Dík za inspiraci, příště zkusím se smetanou! <3:yes:;-) Já sice nepřidávám šlehačku, ale mléko, protože do frankfurtské polévky patří. Tento recept není na frankfurtskou polévku, ale na polévku na způsob bramborového guláše. Ať se pa autor neurazí, (má spoustu vynikajících receptů), ale proto, aby to byla frankfurtská, tak tam to mléko fakt patří ! (Podle bývalých čs. norem tam nemají vůbec být ani brambory, ale dost koleček párků, ale s těmi brambory to dělá hodně lidí a je tady na různé variace bez mléka nebo s brambory více receptů). ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

provien

27. 11. 2020 05:21

Pridávám do polévky trochu šlehačky. Polévku vařím max půl hodky

casino

26. 11. 2020 12:00

hlubocan:
Ba ne, nemusí tomu tak býti vždy :-)
Záleží na druhu použitých těch oných...
Osobně mám rád, když kostky z brambor nejsou rozvařené, ale mají vařením zaoblené hrany :yes::-8

hlubocan

26. 11. 2020 10:13

zdáse mi ,že po hodině vaření zemáků /brambor/ by byly na kašu.:-)

Lilies

23. 1. 2019 13:40

To je polevka otázky času 30 minut a ne hodinu a půl , parky povarit půl hodiny ? No nevím jist to s vědomím ze jsem s tak lacinou polévku k tomu ještě s masoxem hodinu a půl vařila si pěkne vycitala přidám k tomu hodinku a mám hovězí ????

evca13

10. 3. 2018 12:52

Právě mám na plotně :-8. Snad bude chutnat ;-)

Simona Skolakova

23. 2. 2018 20:22

dokom: ale to už nehovoříte o Frankfurtské polévce,že;-)

dokom

23. 2. 2018 18:02

Bože,drž mě, tuto polévku uvaří každý týdýt .Jen moc nesolit/dle uzeniny/ a dochutit dle toho co mám. čím víc zeleniny tím líp. Přidávám veškerou zeleninu co najdu !!!! Pokaždé je jiná a vždy dobrá. Zeleniny není nikdy dost ,popř.přidat jakoukoli luštěninu.

cekrops

18. 11. 2017 13:15

Dle vašeho receptu jsem si ji uvařil už několikrát a je fakt dobrá (dávám ale víc lžiček papriky a mouky). Akorát nemohu nikde sehnat Frankfurtské párky a tak je nahrazuji Debrecínskýma . :yes:

Colombo65

2. 9. 2017 14:53

Sstyx: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

Sstyx

31. 8. 2017 18:50

Výborné asi!!!!!<3 Včera jsem udělala dvojitou dávku pro 3 osoby a doufala jsem, že si dneska dám (ještě jsem jí neochutnala), protože jsem včera z únavy padla. Co čert nechtěl, tak si představte, že dnes příjdu domu a polévka NIKDE!;-( Tak musím věřit chlapům, že to bylo výborné:-D:-D Hrnec dokonale umytý :-D

1 2 3 4 6 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frankfurtská polévka frankfurtská polévka recept recepty na nejlepší polévky frankfurtská franfurska polevka frankfurská polévka polevka frankfurska frankfurtská polévka s párkem polévka frankfurtská recept na frankfurtskou polevku franfurtska polevka franktfurtská polévka frankfurtská frantfurtská recept frankfurtska polevka frankfutská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka nejlepší frankfurtská polévka recepty polévky franfurská frakfurtská polévka

Suroviny: párky frankfurtské, cibule, sádlo, brambory, masox, paprika sušená sladká, mouka hladká, česnek, pepř, nať petrželová, sůl

TopRecepty.cz

Frankfurtská jemná polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn