Frankfurtská jemná polévka

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 90 minut PT1H30M 6-8 porcí Polévky 125 názorů

Recept si zatím oblíbilo 118 kuchařů
5118

Suroviny

5 nožiček frankfurtských párků
1 větší cibule
2 lžíce sádla
3 větší brambory
1 kostka masoxu
3 kávové lžičky sladké mleté papriky
hl. mouka
česnek
pepř
petrželová nať
sůl
Recept si zatím oblíbilo 118 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provařujeme na mírném ohni 30 minut.

  4. Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Poznámka

Je to další verze oblíbené polévky.

Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 712 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frankfurtská jemná polévka

  • Wikki Wikki

    Dnes jsem polévku vařila a mouky jsem dala 4 vrchovaté lžíce. Darja měla pravdu. Polévka není hustá snesla by ještě jednu lžíci.

    Odpovědět

  • spinner spinner

    Mirek: ...také mě to zarazilo. Asi to bude frankfurtská hustá směs:-O

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Milý casino, pořád je lepší, když dostala radu, kterou nepotřebovala, než kdyby radu opravdu potřebovala a nedostala by žádnou. :-D

    Odpovědět

  • pionee pionee

    Polévku jsem kdysi zde četla a zkusila ji. Byla neskutečně dobrá. Tato polévka je u nás vařená s radostí, protože stále chutná a patří mezi ty nejoblíbenější. Je jednoduchá a výborná.Dala jsem recept několika lidem a vaří ji také. A vůbec nic na ní neměním, prostě vařím ji, tak jak je napsaná. A já moc děkuji autorovi za skvělý recept.:-:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Mirek: Bude z toho skvělá polévka...:yes: Vařím pravidelně..;-):-)

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Jen by mne zajímalo jak dopadnou ty brambory... po vložení provařujeme 30 minut ... to už snad by ty brambory měly být hotové, ale když tam vložím párky a provařuji dalších 30 minut co z těch brambor prosím bude?:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: To nevím. Taky jsem začínala a vím moc dobře, jak těžké bylo se odhodlat něco osolit nebo okořenit a jak jsem místo omáčky vyrobila nechutnou kaši, kterou jsem musela ředit a stejně se to nedalo jíst. Stejně tak dcera, když vaří, mě často volá, abych dohlédla, zda dává dost soli. Pro začátečníky je to opravdu těžké a naučí se to až zkušenostmi. Ne každý má za zadkem maminku :-8
    Pokud si Lucka dělá srandu, je tu jedno pozitivum - aspoň se pobavila :-p Veselá mysl - půl zdraví :-D:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    :-)Dajda: zizala:
    No, přeqapuje mě, že i matadorky vašeho formátu skočily Lucka: na špek;-) Dyť si dělá prču:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Na 1,5-2 litry vody uvedené v postupu bych tolik mouky nedávala, vaříme polévku a ne omáčku. Myslím, že 2 lžíce by měly stačit. U mouky chvíli trvá, než se uvaří. Polévka by měla být jen vazká, pokud bychom ji museli ředit, připravíme se o chuť :-8
    Vzhledem k tomu, že je v receptu uvedena kostka masoxu, tak už bych polévku přisolila tak asi 1lžičkou soli a ochutnala, dosolit, jak píše Dajda, lze vždycky. Pepře bych dala tak 3-4 otočení mlýnku, ale zase záleží na tom, kdo jak rád ostré.

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, já bych MOŽNÁ poradil i stran zmíněné soli, ale bez toho že dívka řekne komu vaří, je to složitější... ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lucka: Lucko, jak moc máme osolit a opepřit, Vám opravdu nikdo neporadí. Někdo solí víc, někdo míň a také záleží na tom, jakou sůl používáte. Takže osolit méně, ochutnat, přisolit a tak dále. Počítat s tím, že brambory část soli pohltí a také s tím, že přisolit jde, "odebrat" sůl je složitější. Kolik použijete mouky, záleží na tom, kolik použijete vody. Já bych dala 3 až 4 mírně navršené polévkové lžíce. Když bude polévka hustá, přidáte vodu, když bude řidší, nic se nestane.

    Odpovědět

  • casino casino

    Lucka:
    Tak to bude složitější... :)
    Podle P.S. soudím, že trpíte nechutenstvím... :)
    Tady rádi poradíme každému, že :)
    Záleží ale na tom, pro koho vaříte? :)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Ahoj,
    Podle ohlasů je tohle výborná polévka. :) Jsem ale začínající kuchařka a nejsem si jistá množstvím mouky, soli a pepře, které mám použít. Prosím, poraďte co nejpřesněji :)

    PS: a prosím neříkejte, že podle chuti :)

    Odpovědět

  • Airin Airin

    Vařím už delší dobu, ale vždy koukám na další recepty, tento je chuťově asi nej. A opravdu se vyplatí dodržovat dobu provařování, jak už tady psali ty chutě se super spojí.<3

    Odpovědět

  • Alexxa Alexxa

    Vynikající polévka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo