Nejjednodušší zavařené hrušky

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Zavařeniny 20 názorů

Suroviny

pevné hrušky
voda
cukr krupice
kyselina citrónová
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme nálev a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400 g cukru. Necháme zchladnout.

  2. Hrušky, kdo chce, oloupe, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky. Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca 1 KL kyseliny citrónové, aby nám nezhnědly.

  3. Pak je nastrkáme do sklenic, nestlačujeme a zalijeme nálevem. Zavařujeme na 85 C 20-25 minut.

Poznámka

Našla jsem tu dva recepty na kompotované hrušky, ale v každém je nějaké koření nebo citrón.

Snad se někomu bude tento recept hodit.

Mje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 333 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejjednodušší zavařené hrušky

  • Andabar Andabar(neregistrovaný)

    Hrušky loupu .Také dávám kys. citr. než je dám do sklenek. Až je dám do sklenek a zaliju, přidám i KL rumu.

    Odpovědět

  • Svobodová Zdeňka Svobodová Zdeňka(neregistrovaná)

    Já hrušky oloupu,provařím ve sladkém nálevu/cukru dávám odhadem/a jak trochu změknou tak plním do sklenic i s nálevem.Zavařuji tak 20 min.jen ať chytnou víčka.Krásně měkké.

    Odpovědět

  • Anna Kolářová Anna Kolářová(neregistrovaný)

    Vyzkoušejte přidat do sklenice několik ostružin, švestek nebo jeřabin. Vynikající.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Pajaja Pajaja

    Jééé, to bude dobrota! :-p:yes: + Škoda, že nemám hruštičky. . . :-(

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    1974andrea: Ne nejsou :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Bahula:A nejsou přeslazené, viď Evi;-). My jsme taky takto zavařovaly už s mojí mami a budu šířit i dál:-))

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Hruškový kompot dělám stejně, také dávám 400g cukru a vařím nálev, pouze je oškřabu. Takle zavařovala už moje babička a na nové způsoby zavařování jsem si nějak nezvykla :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani, je to tak, 40dkg na litr vody.

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Andrea se asi upsala o nulu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Andreo, fakt na litr vody 400g cukru? Vždyť hrušky jsou i tak sladké. Není to pak jak melasa??:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea:;-):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    magdalenka:Magdi, já myslela nejjednodušší i v tom, že se tam nedává nic jiného, pouze voda a cukr, bez koření;-)
    Jinak u nás se hruškám taky nedaří, rez je tady úplně zahubila:-//. Vozí mi je kamarádka, ještě doveze snad jednu várku z pozdější odrůdy:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zaváram jednoduchšie, už moja babička zavárala takto : http://www.toprecepty.cz/recept/7198-rychly-kompot...:yes:;-):-D
    Presne ako magdalenka:-D;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    magdalenka: dělám přesně tak, jen sterilizuji v MW, jde to jako na drátku, skoro bez práce:-):-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zavařování hrušek zavařené hrusky recepty na zavařování hrušek zavarujeme hrusky recept na zavařování hrušek recept na zavařené hrušky zavařování hrušek recept nálev na hrušky hrušky zavařování jak zavařit hrušky jak zavařovat hrušky nalev na zavarovani hrusek recept zavařování hrušek zavařené hrušky recept zavařování hrušky zavařování hrušek v troubě zavařené hrušky recepty zavareni hrusek jak se zavaruji hrusky recepty z hrušek

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít