Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele rakapka

Recept: Tofu kuličky
co jsou to celozrné tyčinky??

nechápu - na obrázku je koláč evidentně na základu z těsta z mouky, ale v receptu o tom ani slovo... fotka neodpovídá receptu

Chuťově nápad dobrej, ale zálivka je jako voda. Už při čtění receptu se mi zdálo že mléka bude moc, ale rozhodla jsem se důvěřovat s tím že to je tedy odskoušeno. Bohužel, i po přidání 150g nivy (kvalitní, císařské) a po vychládnutí stále teče jako mléko. Příště tak 150 ml mléka.

dělám už roky, z řeckého nebo smetanového jogurtu. Když má jogurt 10% tuku, není třeba přidávat šlehačku ani zakysanou smetanu, sýr je krémový i tak. Jen ho promíchám se solí (na kilo jogurtu 12-15g soli, dám na extra hustý cedník do chladu na dva dny okapat. A je hotovo. Přendám do krabičky, v lednici vydrží i týden... pak začne pomalu 'zrát' a stávat se aromatičtější.
A akci se dá koupit řecký nebo tučný jogurt i za 60kč na kilo, z toho je tak 700g sýra. Cenově nemá konkurenci oproti obchodu. Pozor na to, když použijete levnější a méně tučný jogurt, bude více syrovátky a méně sýra, třeba jen 400g z kila jogurtu. Navíc sýr nebude krémový, ale spíše suchý. Pro dietáře ok, ale jinak nedoporučuji šetřit a kupovat méně tučný jogurt, pak stejně musíte přidat drahou smetanu. Namazané na chleba a posypané bylinkama nemá chybu <3

wow.. vypadá to na dobrý trik.. určitě vyzkouším... :-)

Tento recept znám už od své babičky - ale pod názvem Prolamovaný řez. Asi proto že se při krájení horní vrstva dost láme a drobí. Pekla vždy na vánoce, krájené na malé kousky jakožto cuktoví. Někdy se místo ořechů do horní vrstvy používá i kokos.