Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Zdenkakv

Ten recept se mi líbí, určitě ho vyzkouším. No v poslední době moc nepeču (hlídám váhu)....

Chceme s dcerou experimentovat, ale nikde jsme tuřín - semínka nesehnali (v loňském roce). Dnes jsme byli ve Floracentru a měli semínka, takže letos bude pokus o pěstování. No a jestli se zadaří, tak jej zařadíme do jídelníčku třeba i tento recept určitě zkusíme. Dík za inspiraci.

reaktátor: a co takový španělský ptáček, vídeňský řízek nebo cikánská omáčka ... kdo ví, jestli je původ pokrmu zrovna tam ...

hosta: a co jíte? když ne pečivo

Recept: Chia dezert
Díky za tento inspirativní jednoduchý "dezert" - určitě to vyzkouším je to hlavně zdravé a vše mám v zásobách.... :yes:

S tím nastříháním je dobrá vychytávka - určitě náplň i s tvarohem nebo makem ... snadný servis u kafíčka, pořád je co se učit, jste šikulka. :yes:

Nádivku v kuřeti můžu - tato je zvlášť vymakaná. Mám v oblibě trochu strouhnout do nádivky i na kuře muškátový oříšek. Kuřecí sice kupuji už málo (to co roste měsíc), ale třeba někdy natrefím to selské a zkusím tento recept. Je vidět že Josef vaří rád a s láskou;-)

Dobrý nápad - já jsem kdysi našla v Praktické ženě podobný recept, kde se neroluje těsto s náplní, ale do bábovkové formy se cik cak rovnají plněné buchty - trojí náplň. Ty se pečením spojí a na řezu tvoří zajímavou mozaiku - takže podobná verze. :yes:

Tak mě napadlo, jestli tady šmornu - šmorn najdu a ejhle je tu. Pocházím ze Šumavy - Stachy a dělala jej/jí moje mamka. Brambory strouhané najemno, posypané krupičkou, osolit a rukama se to mísilo - drolkovalo a pak na vymaštěný plech do vyhřáté trouby. Tam se to občas prohráblo aby zrůžověl/a a pak jsme to posypali moučk. cukrem a zapíjeli mlékem. Je fakt, že jsem to dlouho nedělala, můj manžel není na sladká jídla. Ale vzpomínám na lívance, oukrop, kyselku, vdolky ... no prostě nostalgické vzpomínky;-(top recepty

Naposledy jste si prohlédli