Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota599 kJ / 143 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,35 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to staročeské jídlo a má mnoho krajových obměn.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

30. 11. 2020 10:05

Velikanska dobrota! Jednoduche a syte. S dovolenim pridam foto. :-K

Jirka

18. 8. 2015 08:34

...tak toto jsem jedl jednou na Šumavě u maminky mého strýce, .Už je to mim 5o let. Včera jsem slyšel recept v radiu. Tenkrát to bylo moc dobré, tak jsem zvědavý jak to vytvořím já:-D..

Zdenkakv

31. 3. 2013 14:39

Tak mě napadlo, jestli tady šmornu - šmorn najdu a ejhle je tu. Pocházím ze Šumavy - Stachy a dělala jej/jí moje mamka. Brambory strouhané najemno, posypané krupičkou, osolit a rukama se to mísilo - drolkovalo a pak na vymaštěný plech do vyhřáté trouby. Tam se to občas prohráblo aby zrůžověl/a a pak jsme to posypali moučk. cukrem a zapíjeli mlékem. Je fakt, že jsem to dlouho nedělala, můj manžel není na sladká jídla. Ale vzpomínám na lívance, oukrop, kyselku, vdolky ... no prostě nostalgické vzpomínky;-(top recepty

Michaela

28. 3. 2013 14:26

Díky za recept. Mně ho dělávala prababička ze Sušice, takže se taky přikláním k tomu, že to pochází odtamtud nebo z Německa. Lahůdka. Zítra ho udělám.

spagetka

22. 12. 2012 19:37

Tohle se běžně dělá u nás na severu v Jizerkách a Podkrkonoší. Aspoň je vidět, jak se recepty šíří metelesku blesku :-D:-D, Hel, protože jsem na to vyrostla, dávám bodík a musí zas udělat ;-):-p:yes::yes:

Jentak

22. 12. 2012 19:21

Jen tak jsem se podíval na internet, zda něco najdu o tomto jídle, jako dítě, někdy kolem let 1955 jsem jej dostával k jídlu babičky, která bydlela na Šumavě u Sušice, ale myslím že toto jídlo pochází z německa odkud přišla i má rodina. Jo, a dělalo se to na plechu v troubě.

Barber

9. 5. 2010 20:25

:yes: Je to jídlo mého mládí. Vařila ho babička i maminka. Bylo to jedno z prvních jídel, které jsem se naučila vařit. Zajímavé bylo, že ho nikdo v mém okolí neznal a tak jsem časem usoudila, že to musí být jídlo z pošumaví, odkud pocházeli babičky rodiče (Hory Matky Boží). Když jsem ho poprvé udělala svému manželovi, tak prohlásil, že je to sice dobrý, ale je to jak zobání pro slepice :-) Jo a u nás doma se tomu říkalo Šmor - bez -n na konci

magdalenka

18. 2. 2010 18:01

Hella, včera som odskúšala. K tomu kefír a nemalo to chybu! +

zizala

29. 1. 2010 09:25

JJ, šmorn znám a dělám, je super, jen jsme tomu neříkali šmorn, ale žmolenka z brambor...:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šmorum bramborove trhance šumavský šmorn trhanec recept starocesky trhanec bramborový trhanec s makem trhance s mákem trhanec trhanec s mákem recepty na staročeská jídla šmorn šmorum recept jídlo trhanec šumavský trhanec krajová jídla recept na smorink šmorn-recept recept trhanec šmourn bramborové trhance recept staročeské jídlo

Suroviny: brambory, mouka hrubá, sůl, tuk

TopRecepty.cz

Šmorn - bramborový trhanec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y16