Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bigos

yanull yanull
Bigos

Bigos je tradiční polský pokrm, vaří se v Bělorusku a Litvě, své příznivce našel i u nás. Bigos má mnoho verzí a způsobů přípravy. V receptech se používá čerstvé i kysané zelí, červené maso, klobása, uzený bůček, houby, ale také mnoho bylinek a koření. V polské verzi se na závěr přidává dokonce trochu medu. Bigos je, stejně jako guláš, nejlepší uleželý.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Bešamel

Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál

Bešamel

Bezé

Bezé je lehké a vzdušné, nadýchané sněhové těsto (francouzský polibek), jehož součástí jsou bílky a… Číst dál

Bezé

Biga

Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál

Biga

Blanšírování

Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál

Blanšírování

Bloody Mary

Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu… Číst dál

Bloody Mary

Bobkový list

Bobkový list jsou suché listy vavřínu vznešeného. Z vavřínů se vijí nejen věnce, ale používá se i… Číst dál

Bobkový list

Pojmy, které by vás mohly zajímat