Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

1 kg rybích filetů (ne Panganiuse!)
3 lžíce másla
3 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
1/2 l mléka
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 kostky masoxu
4 lžíce ostrého či pikantního kečupu
1 citron
1 lžička octa
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut.

  2. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku.

  3. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, masox, kečup, je možno i trošinku sladké sojové omáčky. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenými rozšťouchanými brambory.

Filety dělám někdy i na domácím elektrickém grilu. Částečně rozmrazím (nechám jen trochu povolit, ne zcela).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rybi filé v pikantní omačce pikantní file recept na fille rybí filé na gril rybí filé na grilu pikantní fillé pikantní smetanová omáčka rybi fille recept rybí fillé recepty salát rybí fillé recept rybí fillé rybí kostky na grilu kostky z rybiho file s kecupem file na grilu po japonsku recepty na elektrickém domácím grilu jak udelat rybi kostky kostky filé na grilu rybí filé v pikantní zelenině pikantní rybí fillé rybí filety s cibulovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít