Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox

Ryby Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg rybích filetů (ne Panganiuse!)
3 lžíce másla
3 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
1/2 l mléka
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 kostky masoxu
4 lžíce ostrého či pikantního kečupu
1 citron
1 lžička octa

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut.

  2. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku.

  3. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, masox, kečup, je možno i trošinku sladké sojové omáčky. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s vařenými rozšťouchanými brambory.

Filety dělám někdy i na domácím elektrickém grilu. Částečně rozmrazím (nechám jen trochu povolit, ne zcela).

Komentáře k receptu Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rybi filé v pikantní omačce pikantní file recept na fille rybí filé na gril rybí filé na grilu pikantní fillé rybí fylle s jogirtem pikantní smetanová omáčka rybi fille recept rybí fillé recepty salát rybí fillé recept rybí fillé rybí kostky na grilu kostky z rybiho file s kecupem file na grilu po japonsku recepty na elektrickém domácím grilu jak udelat rybi kostky kostky filé na grilu rybí filé v pikantní zelenině pikantní rybí fillé