

Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox
Suroviny 4 porce
- 1 kg rybích filetů (ne Panganiuse!)
- 3 lžíce másla
- 3 cibule
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 l mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 kostky masoxu
- 4 lžíce ostrého či pikantního kečupu
- 1 citron
- 1 lžička octa
Postup přípravy receptu
Rybí filety pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut.
V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku.
Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, masox, kečup, je možno i trošinku sladké sojové omáčky. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými rozšťouchanými brambory.
Filety dělám někdy i na domácím elektrickém grilu. Částečně rozmrazím (nechám jen trochu povolit, ne zcela).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox
K receptu nejsou žádné komentáře.