Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Kuřecí (skoro) perkelt s noky

Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (70 min příprava)

26. 6. 2013 14:03

Suroviny

Porce: 4 - 6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 175 kJ / 4 822 kcal
Bílkoviny248,29 g
Tuky244,38 g
Vláknina25,32 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 3,49 g
Sůl8,27 g
Sacharidy397,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem hledala, stejný nenašla. Vím, že perkeltů je moooc... tohle je moje verze. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eviskaa

4. 8. 2017 10:35

Je to výborný recept, moc jsme si pochutnali, už jsem dělala několikrát, baštíme s noky nebo i s těstovinami. Manželovi, který nemusí ani jedno, k tomu opékám brambory! Moc díky, budu dělat opět o víkendu! :yes:

dedolaco

15. 7. 2016 10:12

Bago: <3<3Presne tak. Perkelt sa od paprikášu líši akurát tou smotanou. Perkelt je bez nej.

rebeka rebeka

25. 7. 2015 21:03

Bago::yes:

Bago

25. 7. 2015 19:32

Dajda:Kuřecí perkelt a kuře na paprice jsou dvě-i když podobná jídla!Do Perkeltu se nedává smetana.Ta se dává do paprikáše(kuře na paprice)!Tak to nezaměňujte-prosím.:-(

Dajda Dajda

5. 9. 2014 07:56

Kdysi jsem nadšeně sledovala TV paprika a naučila se dělat kuře na paprice (perkelt) podle ní. Byly tam tytéž suroviny až na slaninu a hlavně se nedávala žádná mouka na zahušťování. Trochu pálivé papriky dávám taky. Jen postup byl trochu jiný. Používalo se celé rozporcované kuře (já to dělám z kuřecích paliče, holt se musí obírat kostičky). Nejdříve se osmahla cibulka i stroužek česneku, přidala se dost sypké papriky, pak zelenina a vše se nechalo provařit s troškou vody, která se nechala 3x vyvařit. Nevím proč to tak má být, ale dodržuji to alespoň 2x. Pak se přidaly kousky kuřete, které já předem osmažím. No a nakonec se to, co v hrnci zbylo, když se vyndalo maso, rozmixovalo a zahustilo kysanou smetanou. Noky nesmí chybět. Výsledná chuť je určitě velmi podobná, jen v té mé televizní verzi nejsou kousky zeleniny.

Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.:yes:

tessi1987 tessi1987

4. 9. 2014 22:57

Mňamka! :-) Noky jsem teda dlabala rovnou lžičkou, alna funkci to nemělo vliv :-)) Bodík přidán ;-)

jarda

9. 8. 2014 10:54

Koukal jsem na ten recept......to myslíš vážně, že tam dáváš lžičku cayenského pepře a LŽÍCI barevného pepře???:-O

rebeka rebeka

11. 8. 2013 22:02

Katastrophe: moc děkuju, jsem ráda, že chutnalo:-):-K;-)

Katastrophe

11. 8. 2013 21:31

Dělala jsem s krůtím masem a opravdu výborné :) na noky jsem si zatím netroufla, takže jsme měli s kupovanými gnocchi :-8
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci :-K

danielle72 danielle72

30. 6. 2013 23:09

:-K:yes:+20;-)

rebeka rebeka

30. 6. 2013 22:57

aisha: moc děkuju, že sis vybrala tento recept, a že nezklamal;-) a díky zá krásné foto:-K;-):-)

aisha

29. 6. 2013 13:10

Dnes se u nas varilo dle Tebe, ovsem ne noky, jak jsem puvodne planovala, ale Tvuj (skoro) perkelt, a dobre jsem udelala, moc jsme si pochutnali..:-p;-):-K...pridavam dukazni foto..:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 6. 2013 23:09

Tak to bych si Nadi hned dala, vidíš, perkelt jsme neměli hodně dlouho a Tvůj vypadá wow:-K;-)

rebeka rebeka

28. 6. 2013 22:11

Jarka D.: zlobit se nebudu, naopak;-) příště zkusím podle vás;-) a děkuji za tip:-K:-)

Jarka D.

28. 6. 2013 21:59

rebeka: Jestli se nebudete zlobit, naučím Vás bezvadné noky, u kterých se nebudete potit ani vztekat

NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.

Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.

:-O:-)(Olej nedávám, ten dávám, když vařím kupované těstoviny, poté propláchnu, ty jsou pak na skus vynikající.) Noky také proplácnu pod studenou apak pod teplou vodou. Zbylé noky nasáčkuji do microtenů a dám zmrazit, ohřívám zmrzlé v microtenu v microvlnce, vynikající! Recepty sem nedávám, raději podle nich vařím tyto stánky jsou nejlepší ze všech.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí perkelt perkelt perkelt s noky maďarske noky maďarský perkelt s noky kuřecí perkelt recept kuřecí s noky noky recept perkelt recept slovensky perkelt noky s kuretem noky ke kuřeti kuřecí perkelt s nokama noky k perkeltu slovenske noky drůbeží perkelt perkelt kuřecí kuřecí maso s noky madarsky kuřecí perkelt kure s nokama

Suroviny: kuřecí stehenní řízky, lusk paprikový červený, paprika čerstvá bílá, slanina, sádlo, cibule, rajče, vývar drůbeží, smetana zakysaná, mouka hladká, koření paprika maďarská, pepř cayenský, pepř drcený, mouka hladká, vejce, voda, sůl, olej

TopRecepty.cz

Kuřecí (skoro) perkelt s noky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p8G