Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 248,29 g |
Tuky | 244,38 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,27 g |
Sacharidy | 397,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem hledala, stejný nenašla. Vím, že perkeltů je moooc... tohle je moje verze. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2017 10:35
Je to výborný recept, moc jsme si pochutnali, už jsem dělala několikrát, baštíme s noky nebo i s těstovinami. Manželovi, který nemusí ani jedno, k tomu opékám brambory! Moc díky, budu dělat opět o víkendu!
15. 7. 2016 10:12
Bago: Presne tak. Perkelt sa od paprikášu líši akurát tou smotanou. Perkelt je bez nej.
25. 7. 2015 21:03
Bago:
25. 7. 2015 19:32
Dajda:Kuřecí perkelt a kuře na paprice jsou dvě-i když podobná jídla!Do Perkeltu se nedává smetana.Ta se dává do paprikáše(kuře na paprice)!Tak to nezaměňujte-prosím.
5. 9. 2014 07:56
Kdysi jsem nadšeně sledovala TV paprika a naučila se dělat kuře na paprice (perkelt) podle ní. Byly tam tytéž suroviny až na slaninu a hlavně se nedávala žádná mouka na zahušťování. Trochu pálivé papriky dávám taky. Jen postup byl trochu jiný. Používalo se celé rozporcované kuře (já to dělám z kuřecích paliče, holt se musí obírat kostičky). Nejdříve se osmahla cibulka i stroužek česneku, přidala se dost sypké papriky, pak zelenina a vše se nechalo provařit s troškou vody, která se nechala 3x vyvařit. Nevím proč to tak má být, ale dodržuji to alespoň 2x. Pak se přidaly kousky kuřete, které já předem osmažím. No a nakonec se to, co v hrnci zbylo, když se vyndalo maso, rozmixovalo a zahustilo kysanou smetanou. Noky nesmí chybět. Výsledná chuť je určitě velmi podobná, jen v té mé televizní verzi nejsou kousky zeleniny.
Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.
4. 9. 2014 22:57
Mňamka! Noky jsem teda dlabala rovnou lžičkou, alna funkci to nemělo vliv
Bodík přidán
9. 8. 2014 10:54
Koukal jsem na ten recept......to myslíš vážně, že tam dáváš lžičku cayenského pepře a LŽÍCI barevného pepře???
11. 8. 2013 22:02
Katastrophe: moc děkuju, jsem ráda, že chutnalo
11. 8. 2013 21:31
Dělala jsem s krůtím masem a opravdu výborné :) na noky jsem si zatím netroufla, takže jsme měli s kupovanými gnocchi
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci
30. 6. 2013 23:09
+20
30. 6. 2013 22:57
aisha: moc děkuju, že sis vybrala tento recept, a že nezklamal a díky zá krásné foto
29. 6. 2013 13:10
Dnes se u nas varilo dle Tebe, ovsem ne noky, jak jsem puvodne planovala, ale Tvuj (skoro) perkelt, a dobre jsem udelala, moc jsme si pochutnali.....pridavam dukazni foto..
28. 6. 2013 23:09
Tak to bych si Nadi hned dala, vidíš, perkelt jsme neměli hodně dlouho a Tvůj vypadá wow
28. 6. 2013 22:11
Jarka D.: zlobit se nebudu, naopak příště zkusím podle vás
a děkuji za tip
28. 6. 2013 21:59
rebeka: Jestli se nebudete zlobit, naučím Vás bezvadné noky, u kterých se nebudete potit ani vztekat
NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.
Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.
(Olej nedávám, ten dávám, když vařím kupované těstoviny, poté propláchnu, ty jsou pak na skus vynikající.) Noky také proplácnu pod studenou apak pod teplou vodou. Zbylé noky nasáčkuji do microtenů a dám zmrazit, ohřívám zmrzlé v microtenu v microvlnce, vynikající! Recepty sem nedávám, raději podle nich vařím tyto stánky jsou nejlepší ze všech.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 11 hodinami

Králík v sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno před 16 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 16 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 22 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 23 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sýrový koláč à la pizza
uvařil/a Jan Nemec
před 10 hodinami

Fazolkový salát se sýrem a vejci
uvařil/a migro
před 10 hodinami

Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
uvařil/a Werena
před 11 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 11 hodinami

Vydatná vločková polévka s česnekem
uvařil/a TedUL
před 11 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 12 hodinami

Americké okurky
uvařil/a Mettynka
před 12 hodinami

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 12 hodinami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 13 hodinami

Zapečená kolínka
uvařil/a Janule25
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí perkelt perkelt perkelt s noky maďarske noky maďarský perkelt s noky kuřecí perkelt recept kuřecí s noky noky recept perkelt recept slovensky perkelt noky s kuretem noky ke kuřeti kuřecí perkelt s nokama noky k perkeltu slovenske noky drůbeží perkelt perkelt kuřecí kuřecí maso s noky madarsky kuřecí perkelt kure s nokama
Suroviny: kuřecí stehenní řízky, lusk paprikový červený, paprika čerstvá bílá, slanina, sádlo, cibule, rajče, vývar drůbeží, smetana zakysaná, mouka hladká, koření paprika maďarská, pepř cayenský, pepř drcený, mouka hladká, vejce, voda, sůl, olej
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
48 názorů