Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langusta obecná

yanull yanull
Langusta obecná

Langusta patří k nejmohutnějším mořským korýšům. Dospělý jedinec může vážit až 8 kg. Nemá klepeta, místo nich má tykadla. Několikrát svléká krunýř. Její cena je poměrně vysoká, proto je považováná za delikatesu. Bílé maso langusty je velmi hodnotné, obsahuje velké množství bílkovin. Langusta se připravuje především vařená, ochucená jen olejem a citronem, aby nebyla potlačena chuť výborného masa.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Panáda

Panáda je kaše z bílého pečiva, která se používá jako základ na různé nádivky, i na obalení masa… Číst dál

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Panko strouhanka

Panko strouhanka je strouhanka vyrobená z toustového chleba bez kůrky, nastrouhaná do tvaru vloček.… Číst dál

Panko strouhanka

Panna cotta

Panna cotta je známý italský dezert. V překladu znamená vařená smetana, jemně oslazená a ztužená… Číst dál

Panna cotta

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Naposledy jste si prohlédli