Nutriční hodnoty (Jablkový koláč od Hely)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 613 kJ / 3 493 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,65 g |
| Tuky | 121,19 g |
| – nasycené | 35,93 g |
| – nenasycené | 78,35 g |
| –– mononenasycené | 52,43 g |
| –– polynenasycené | 25,92 g |
| ––– omega 3 | 2,11 g |
| Vláknina | 32,85 g |
| Cholesterol | 314 mg |
| Sodík | 574 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 506,75 g |
| – cukry | 324,75 g |
| ––– laktóza | 21,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 dkg 25 dkg mouky (1/2 hladké, 1/2 polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g Hera | Margarín | 150 g |
| 10 dkg 10 dkg práškového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 6-7 6-7 jablek | Jablko čerstvé | 975 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 vanička 1 vanička tvarohu(250gr.) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 Zlatý klas | Puding v prášku | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 10 dkg 10 dkg práškového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vyšlehaná šlehačka | Šlehačka 35% |