Nutriční hodnoty (Zmrzlina jahodová)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,75 g |
| Tuky | 4,05 g |
| – nasycené | 2,27 g |
| – nenasycené | 1,64 g |
| –– mononenasycené | 0,98 g |
| –– polynenasycené | 0,66 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 38,40 g |
| – cukry | 38,40 g |
| ––– laktóza | 23,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru moučka (nebo medu) | Cukr bílý | 75 g |
| 300 ml 300 ml nízkotučného jogurtu | Jogurt kravský bílý light 0,1% | 300 ml |
| 1 1 šlehačka v prášku (nebo 200 ml smetany ke šlehání) | Šlehačka v prášku | |
| 200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |