Nutriční hodnoty (Citronová bábovka s kandovanou citrusovou kůrou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 390 kJ / 4 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,26 g |
| Tuky | 157,15 g |
| – nasycené | 17,53 g |
| – nenasycené | 125,48 g |
| –– mononenasycené | 88,67 g |
| –– polynenasycené | 36,81 g |
| ––– omega 3 | 10,40 g |
| Vláknina | 19,14 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 535 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 649,93 g |
| – cukry | 274,77 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| kandovaná citrusová kůra | Citronová kůra kandovaná | |
| tuk (na vymazání) | Margarín | |
| strouhanka (na vysypání formy) | Strouhanka pšeničná |