Nutriční hodnoty (Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 942 kJ / 2 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,04 g |
| Tuky | 87,51 g |
| – nasycené | 46,25 g |
| – nenasycené | 32,03 g |
| –– mononenasycené | 26,78 g |
| –– polynenasycené | 5,25 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 888 mg |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 2,54 g |
| Sacharidy | 425,52 g |
| – cukry | 174,27 g |
| ––– laktóza | 13,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 g 250 g vařených studených brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 250 g 250 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 30 g |
| 50 g 50 g měkkého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
| jahody na plnění | Jahody čerstvé | |
| namleté sušenky na obalení | Sušenka | |
| trochu trochu másla na promaštění | Máslo kravské | |
| 250 g 250 g jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |