Nutriční hodnoty (Domácí rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 150 kJ / 1 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,38 g |
| Tuky | 26,30 g |
| – nasycené | 12,78 g |
| – nenasycené | 12,35 g |
| –– mononenasycené | 7,99 g |
| –– polynenasycené | 4,36 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 10,15 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 215,63 g |
| – cukry | 18,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek rýže (250-300 g) | Rýže bílá | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo másla) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250-300 g 250-300 g kuřecího masa (nebo krůtího) | Kuře prso | 275 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| sladká červená paprika (podle chuti) | Paprika červená sušená | |
| 4 lžíce 4 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 60 g |
| 1 l 1 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| tvrdý sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| hrášek | Hrášek zelený | |
| baby karotka | Baby karotka | |
| kukuřice | Kukuřice sterilovaná |