Mleté maso ve smetanové omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 3 názory

Suroviny

300 g mletého masa mix
menší cibule
mrkev
kousek celeru
150 ml smetany 31%
cca 400 - 500 ml vývaru nebo vody
plná lžíce hladké mouky
lžička plnotučné hořčice
lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
trochu oleje
sůl
pepř
špetka cukru
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno. Na trošce oleje opečeme mleté maso. Nemusí se úplně rozmělnit, je lepší, když tam jsou kousky.

  2. Když je maso opečené, přidáme cibuli, mrkev a celer. Chvíli společně restujeme a vmícháme hořčici, přisypeme papriku a po zamíchání poprášíme moukou.

  3. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme 15-20 minut. Ke konci vlijeme smetanu. (Já přidávám ještě 1-2 lžíce zakysané smetany, ale nemusí být.)

  4. Smetanu můžete přidat podle chuti více. Vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté maso ve smetanové omáčce

Tématické fráze: smetanova omacka z mletého masa mleté maso recepty recepty z mletého masa recepty mletá masa mleté maso smetana recept s těstovinami mleté maso se smetanou mleté maso recepty v omáčce pokrmy z mleteho masa smetanova omacka s kulickami z mleteho masa omáčky z mletého masa mlety maso na horticove omacce smetanová omáčka mleté maso recepty mlete maso v omacce mleté maso na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo