Mleté maso ve smetanové omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 4 názory

Suroviny

300 g mletého masa mix
menší cibule
mrkev
kousek celeru
150 ml smetany 31%
cca 400 - 500 ml vývaru nebo vody
plná lžíce hladké mouky
lžička plnotučné hořčice
lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
trochu oleje
sůl
pepř
špetka cukru
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno. Na trošce oleje opečeme mleté maso. Nemusí se úplně rozmělnit, je lepší, když tam jsou kousky.

  2. Když je maso opečené, přidáme cibuli, mrkev a celer. Chvíli společně restujeme a vmícháme hořčici, přisypeme papriku a po zamíchání poprášíme moukou.

  3. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme 15-20 minut. Ke konci vlijeme smetanu. (Já přidávám ještě 1-2 lžíce zakysané smetany, ale nemusí být.)

  4. Smetanu můžete přidat podle chuti více. Vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 518 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté maso ve smetanové omáčce

Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa mleté maso se smetanou mleté maso na smetaně smetanova omacka z mletého masa omáčka z mletého masa recept z mletého masa mleté maso ve smetaně recepty mletá masa recepty na mleté maso mletá se smetanou mlete v omacce mleté maso smetana recept s těstovinami omáčky z mletého masa recept mleté maso omáčka z mletého masa k těstovinám mleté maso se smetanou a těstoviny mlete maso s hořčičná omáčka mlete maso masova omacka se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo