Mleté maso ve smetanové omáčce

Suroviny

300 g mletého masa mix
menší cibule
mrkev
kousek celeru
150 ml smetany 31%
cca 400 - 500 ml vývaru nebo vody
plná lžíce hladké mouky
lžička plnotučné hořčice
lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
trochu oleje
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno. Na trošce oleje opečeme mleté maso. Nemusí se úplně rozmělnit, je lepší, když tam jsou kousky.

  2. Když je maso opečené, přidáme cibuli, mrkev a celer. Chvíli společně restujeme a vmícháme hořčici, přisypeme papriku a po zamíchání poprášíme moukou.

  3. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme 15-20 minut. Ke konci vlijeme smetanu. (Já přidávám ještě 1-2 lžíce zakysané smetany, ale nemusí být.)

  4. Smetanu můžete přidat podle chuti více. Vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Mleté maso ve smetanové omáčce

Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa omáčky recepty mleté maso se smetanou omáčka z mletého masa mleté maso na smetaně mleté maso recept mlete maso mlete maso v omacce omáčka s mletým masem smetanova omacka z mletého masa recepty s mletym masem omáčky k masu omáčky z mletého masa recepty z masa mleté maso se na smetaně smetanové omáčky recepty recepty mleté maso mleté maso s omáčkou recept z mletého masa