Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Teplý žampionový dip)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 618 kJ /
865 kcal
Bílkoviny84,36 g
– z toho živočišné bílkoviny73,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,00 g
Tuky37,64 g
– nasycené25,79 g
– nenasycené10,32 g
–– mononenasycené9,00 g
–– polynenasycené1,32 g
––– omega 30,34 g
Vláknina15,78 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 2,32 g
Sůl5,32 g
Sacharidy40,79 g
– cukry15,23 g
––– laktóza7,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 plátky 4 plátky slaniny Špek
250 g 250 g čerstvých žampionů Žampion čerstvý 250 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
200 g 200 g krémového sýra (Lučina,...) Sýr tavený 200 g
120 ml 120 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 120 ml
2 lžičky 2 lžičky Worcesteru Worcestrová omáčka 10 ml
1 lžička 1 lžička sójové omáčky Sójová omáčka Tamari 5 ml
+ syrová zelenina nebo slané krekry Mrkev čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.