Nutriční hodnoty (Teplý žampionový dip)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 618 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 37,64 g |
– nasycené | 25,79 g |
– nenasycené | 10,32 g |
–– mononenasycené | 9,00 g |
–– polynenasycené | 1,32 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 15,78 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 2,32 g |
Sůl | 5,32 g |
Sacharidy | 40,79 g |
– cukry | 15,23 g |
––– laktóza | 7,76 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 plátky 4 plátky slaniny | Špek | |
250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
200 g 200 g krémového sýra (Lučina,...) | Sýr tavený | 200 g |
120 ml 120 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 120 ml |
2 lžičky 2 lžičky Worcesteru | Worcestrová omáčka | 10 ml |
1 lžička 1 lžička sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 5 ml |
+ syrová zelenina nebo slané krekry | Mrkev čerstvá |