Nutriční hodnoty (Jablkový závin z Ivy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 12 724 kJ / 3 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 166,58 g |
| – nasycené | 42,21 g |
| – nenasycené | 118,45 g |
| –– mononenasycené | 78,70 g |
| –– polynenasycené | 39,75 g |
| ––– omega 3 | 2,94 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 777 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 324,70 g |
| – cukry | 52,35 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 250 g 250 g Ivy (100 % tuk) | Margarín | 250 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| rozinky | Rozinky | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| strouhanka dle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
| rozpuštěná Hera nebo vejce na potření | Margarín |