Nutriční hodnoty (Jemný boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 182 kJ / 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,53 g |
| Tuky | 32,24 g |
| – nasycené | 19,39 g |
| – nenasycené | 12,17 g |
| –– mononenasycené | 7,60 g |
| –– polynenasycené | 4,58 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 18,62 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 623 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 69,06 g |
| – cukry | 49,06 g |
| ––– laktóza | 15,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g zelí | Zelí bílé čerstvé | 100 g |
| 100 g 100 g zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 100 g |
| 2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 200 g 200 g cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 1,5 l 1,5 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 45 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |