Nutriční hodnoty (Jemný boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 182 kJ / 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,53 g |
Tuky | 32,24 g |
– nasycené | 19,39 g |
– nenasycené | 12,17 g |
–– mononenasycené | 7,60 g |
–– polynenasycené | 4,58 g |
––– omega 3 | 0,61 g |
Vláknina | 18,62 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 623 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 69,06 g |
– cukry | 49,06 g |
––– laktóza | 15,26 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g zelí | Zelí bílé čerstvé | 100 g |
100 g 100 g zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 100 g |
2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
200 g 200 g cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
3 lžíce 3 lžíce strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 45 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |