Nutriční hodnoty (Polévka s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 841 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,08 g |
Tuky | 11,46 g |
– nasycené | 6,15 g |
– nenasycené | 6,58 g |
–– mononenasycené | 3,63 g |
–– polynenasycené | 2,95 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 45,50 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 135,80 g |
– cukry | 15,46 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužek 2 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky garam masala | Garam masala | 2.5 g |
2 cm 2 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská |