Nutriční hodnoty (Žampionovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 490 kJ / 834 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,79 g |
Tuky | 53,88 g |
– nasycené | 34,77 g |
– nenasycené | 17,26 g |
–– mononenasycené | 14,27 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 20,88 g |
Cholesterol | 156 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 42,71 g |
– cukry | 25,91 g |
––– laktóza | 21,91 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 3 hrnky pórku na kolečka (bílé a světlezelené části) | Pórek čerstvý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené majoránky | Majoránka sušená | 2.5 g |
500 g 500 g nakrájených, oloupaných žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
750 ml 750 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninového) | Vývar kuřecí | 750 ml |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
15 ml 15 ml vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
250 ml 250 ml sladké smetany nebo šlehačky | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |