Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionovo-pórková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 490 kJ /
834 kcal
Bílkoviny34,18 g
– z toho živočišné bílkoviny19,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,79 g
Tuky53,88 g
– nasycené34,77 g
– nenasycené17,26 g
–– mononenasycené14,27 g
–– polynenasycené3,00 g
––– omega 30,59 g
Vláknina20,88 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy42,71 g
– cukry25,91 g
––– laktóza21,91 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
3 3 hrnky pórku na kolečka (bílé a světlezelené části) Pórek čerstvý
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené majoránky Majoránka sušená 2.5 g
500 g 500 g nakrájených, oloupaných žampionů Žampion čerstvý 500 g
750 ml 750 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninového) Vývar kuřecí 750 ml
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
15 ml 15 ml vinného octa Ocet vinný bílý 15 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
250 ml 250 ml sladké smetany nebo šlehačky Smetana kravská sladká 12% 250 ml
1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky Pažitka čerstvá 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.