Nutriční hodnoty (Žampionovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 490 kJ / 834 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,79 g |
| Tuky | 53,88 g |
| – nasycené | 34,77 g |
| – nenasycené | 17,26 g |
| –– mononenasycené | 14,27 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 20,88 g |
| Cholesterol | 156 mg |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 42,71 g |
| – cukry | 25,91 g |
| ––– laktóza | 21,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 3 hrnky pórku na kolečka (bílé a světlezelené části) | Pórek čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené majoránky | Majoránka sušená | 2.5 g |
| 500 g 500 g nakrájených, oloupaných žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 750 ml 750 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninového) | Vývar kuřecí | 750 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 15 ml 15 ml vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 250 ml 250 ml sladké smetany nebo šlehačky | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |